Διαφορα

ΑΡΚΑΔΙΑ: Τι προβληματίζει τους παραγωγούς πατάτας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εφετινή καλλιέργεια της πατάτας στην Αρκαδία.

Οι παραγωγοί περιμένουν να αναπληρώσουν το χαμένο εισόδημα της περασμένης χρονιάς, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Υπαιθρος-Χώρα".

Ο παραγωγός Γιώργος Κλαδούρης τονίζει ότι: "η έκταση καλλιέργειας δεν έχει μειωθεί εφέτος, αν και την περασμένη χρονιά είχαμε προβλήματα τόσο στη διάθεση της παραγωγής στις λαϊκές όσο και με την τιμή που διαμορφώθηκε. Εφέτος, ανησυχούμε λόγω της ανομβρίας, αλλά και των προβλημάτων που υπάρχουν μετά την απαγόρευση χρήσης συγκεκριμένων φυτοφαρμάκων. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ό,τι παρουσιαστεί, αφού οι παραγωγοί περνάμε ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές".

Σημειώνεται ότι πέρσι η τιμή κυμάνθηκε από τα 16 έως τα 22 λεπτά.

Σχετικά με τη σποροκαλλιέργεια, ο σποροπαραγωγός πατάτας, Γιώργος Καλαμούτσος, σημειώνει πως: "στην Αρκαδία η σποροκαλλιέργεια βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά η απόσυρση των παλιών φυτοφαρμάκων έχει δημιουργήσει προβλήματα στην αντιμετώπιση του σιδηρούληκα και κανείς δεν εγγυάται για τα αποτελέσματα. Αυτό είναι πρόβλημα σημαντικό, αφού μπορεί να καταστρέψει την παραγωγή."

Στα Βούρβουρα, που αποτελούν τη μοναδική περιοχή σποροκαλλιέργειας στην Αρκαδία, καλλιεργούνται και πιστοποιούνται μέχρι 600 στρέμματα σπόρου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.