Διαφορα

Τουρισμός: "Κόντρα" Ελλάδας-Ιταλίας

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Ματέο Σαλβίνι συνέκρινε Ελλάδα και Ιταλία..

Ειδικότερα, ο κ. Σαλβίνι δήλωσε πως είναι σίγουρος για το ότι θα επισκεφθούν περισσότεροι τουρίστες το καλοκαίρι του 2021 την Ιταλία παρά την Ελλάδα. Ωστόσο, Ιταλοί πολιτικοί σχολιαστές δεν έχουν την ίδια αντίληψη, υπενθυμίζοντας πως η Ελλάδα έχει κινηθεί γρηγορότερα, όσον αφορά την επικοινωνιακή προώθηση του τουριστικού της προϊόντος.

Γεγονός είναι πως και η Ιταλία προχωρά σε μια σταδιακή "χαλάρωση" των απαγορευτικών μέτρων κατά της διάδοσης της πανδημίας. Οργανωμένες πλαζ και πισίνες έχουν ήδη ανοίξει, ενώ η Κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι εξετάζει την "παράταση" για 2 ώρες της ελεύθερης νυχτερινής κυκλοφορίας. Επιπρόσθετα, αναμένεται να επαναλειτουργήσουν και τα εμπορικά κέντρα αλλά μόνο για τα Σαββατοκύριακα.

Η Ιταλία δίνει έμφαση στους τουρίστες από την Αμερική, την Ιαπωνία αλλά και τη Ρωσία, οι οποίοι, προ πανδημίας, ήταν βασικοί παράγοντες διαμόρφωσης των τουριστικών εσόδων της χώρας. Με δεδομένη την απροθυμία της Κίνας να δώσει "πράσινο φως" στις τουριστικές μετακινήσεις των δικών της πολιτών, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάιο, υποστήριξε πως πρέπει να δοθεί έμφαση στις λεγόμενες covid free πτήσεις- με μοριακό τεστ στους επιβάτες, λίγο πριν την αναχώρησή τους- από την Ιαπωνία, τις Η.Π.Α. και τον Καναδά.

Πάντως, χθες, Σάββατο 15/5/2021, η Ιταλία κατέγραψε 6.659 νέα κρούσματα της πανδημίας και 136 θανάτους. Είναι "νωπές" δε οι μνήμες στην γειτονική χώρα από το ιδιαιτέρως φονικό γι' αυτήν, πρώτο κύμα της πανδημίας. 

 

(Πηγή: dw.com)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.