Διαφορα

Taxisnet: "Άνοιξε" η πλατφόρμα για την υποβολή δηλώσεων

Τέθηκε σε λειτουργία, την Πέμπτη 27 Μαΐου  2021, η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος.

Οι εμπρόθεσμες αρχικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος υποβάλλονται στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ έως 27 Αυγούστου, ενώ οι εκπρόθεσμες αρχικές ή οι τροποποιητικές δηλώσεις υποβάλλονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Τη φετινή χρονιά θα υπάρξουν νέοι κωδικοί που αφορούν στην εξαίρεση των φορολογουμένων από τις ηλεκτρονικές αποδείξεις, την φορο-έκπτωση για ανακαινίσεις κτιρίων, την εναλλακτική φορολόγηση εισοδήματος για όσους μεταφέρουν την έδρα τους στην Ελλάδα και μια σειρά άλλων περιλαμβάνει το νέο έντυπο Ε1

Τα βήματα που πρέπει ν' ακολουθήσουν οι φορολογούμενοι είναι τα εξής:

Επιλέγουν το έτος για το οποίο επιθυμούν την υποβολή δήλωσης.

Επιβεβαιώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία (ΑΜΚΑ, Ημερομηνία Γέννησης, Οικογενειακή κατάσταση κ.λπ.).

Συμπληρώνουν τα έντυπα Ε2 και Ε3 εφόσον υπάρχει υποχρέωση. Η σύζυγος υποβάλει τα συνυποβαλλόμενα έντυπα με τους δικούς της κωδικούς πρόσβασης.

Συμπληρώνουν το έντυπο Ε1. Σχετικά μηνύματα καθοδηγούν τον χρήστη και τον ενημερώνουν για τυχόν ανάγκη ελέγχου της υποβληθείσας δήλωσης από τη Δ.Ο.Υ.

Ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης.

Υποβάλουν τη δήλωση.

Εκτυπώνουν τα έντυπα Ε1, Ε2, Ε3 και την πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου.

Εδώ μπορείτε να εισέλθετε στο σχετικό ηλεκτρονικό σύνδεσμο.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.