Διαφορα

Στις 65.000 υπολογίζονται οι Αρκάδες της Αυστραλίας

Πάνω από 220 χωριά και οικισμοί της Αρκαδίας έστειλαν μετανάστες τα παιδιά τους στην Αυστραλία στην περίοδο 1953-1975.

Περίπου 65.000 Αρκάδες μετανάστες με τα παιδιά τους εγκαταστάθηκαν σε όλες τις γειτονιές της Αυστραλίας, κυρίως στις νοτιοανατολικές πολιτείες της ηπείρου.

H ιστορία των Αρκάδων της Αυστραλίας καταγράφεται στο βιβλίο του καθηγητή Αναστάσιου Μ. Τάμη με τίτλο The Children of Pan: Arcadians in Australia που επρόκειτο να παρουσιαστεί στις 30 Ιουνίου στο Σίδνεϊ. Λόγω, όμως, των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού στο Σίδνεϊ η παρουσίαση αναβάλλεται.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που ο κορονοϊός στέκεται εμπόδιο σε παρουσίαση βιβλίου του Τ. Τάμη. Η πρώτη ήταν στην Μελβούρνη, τον περασμένο μήνα που θα παρουσίαζε ένα βιβλίο του για την Ίμβρο και την Τένεδο.

Ο ίδιος ο συγγραφέας δήλωσε χθες στο “Νέο Κόσμο”: Λυπάμαι που ανακοινώνω ότι για μια ακόμη φορά αναβάλλεται και πάλι η παρουσίαση του βιβλίου στο Σίδνεϊ, ύστερα από τους νέους περιορισμούς που επέβαλε η πολιτειακή πρωθυπουργός της ΝΝΟ.

Διαβάστε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.