Διαφορα

Γρίφος το πάσο για κλειστούς χώρους-Μπερδεμένοι οι επιχειρηματίες

Μεγάλη πλειοψηφία ζητεί να λειτουργήσουν οι εσωτερικοί χώροι, ειδικά για τους τουρίστες. 

Εξαιρετικά μπερδεμένοι και προβληματισμένοι δηλώνουν οι επιχειρηματίες της εστίασης από τις ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν χθες σε σχέση με το άνοιγμα των κλειστών χώρων. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, οι περισσότεροι αναμένουν την εξειδίκευση των μέτρων, έτσι ώστε να δουν πώς και αν μπορούν να εφαρμόσουν όσα αποφασίστηκαν. 

Την ίδια στιγμή αναφέρουν ότι είναι αναγκαίο να λειτουργήσουν οι εσωτερικοί χώροι των εστιατορίων ειδικά για τους τουρίστες. 

"Κανένας δεν τρώει ευχάριστα με 40 βαθμούς, ακόμα και με θέα την Ακρόπολη. Και βέβαια όταν ξεκινάει ξαφνικά η βροχή, όπως όλη την προηγούμενη εβδομάδα, πόσο θα αντέξει κάποιος κάτω από μια τέντα, ειδικά όταν μιλάμε για βραβευμένο εστιατόριο" επισημαίνουν. 

Το θέμα του ελέγχου των πελατών, αν έχουν εμβολιαστεί, αν έχουν αρνητικό τεστ κ.λπ., προβληματίζει περισσότερο από όλα τον κόσμο της εστίασης. "Είναι άλλο να ελέγχεις τους υπαλλήλους σου και άλλο αυτόν που βγήκε να διασκεδάσει", λέει ο Σπύρος Λιάκος, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Basegrill». 

"Και αν έρθει μια παρέα έξι ατόμων και ο ένας δεν έχει τεστ, τι θα κάνω; Θα του απαγορεύσω να περάσει;" αναρωτιέται. 

Ο Περικλής Κοσκινάς, σεφ και συνιδιοκτήτης στην «Cookoovaya», δεν έχει προλάβει να μελετήσει διεξοδικά τα μέτρα. Ωστόσο επισημαίνει το θέμα της ευθύνης για τον έλεγχο και την τήρηση των μέτρων: "Μεταθέτει σε εμάς όλη την ευθύνη και αυτό είναι απογοητευτικό", τονίζει. 

Στο ίδιο κλίμα ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Βαρούλκο», Λευτέρης Λαζάρου, επισημαίνει: "Είναι πολύ δύσκολο όταν σε βάζουν να έρθεις σε αντίθεση με τον πελάτη. Ευτυχώς που υπάρχει κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι την εφαρμογή, έτσι ώστε να γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις στο μεταξύ", αναφέρει το δημοσίευμα της Καθημερινής. 

Ο σεφ εξηγεί ότι ακόμα και αν κάποιος επιχειρηματίας επιλέξει τη λύση «μόνο για εμβολιασμένους» –που πρακτικά είναι πολύ δύσκολο, γιατί οι παρέες είναι ανάμεικτες– «πώς μπορεί να αναγκάσει όλο το προσωπικό του να εμβολιαστεί; Και αν έστω ένας δεν θέλει; Θα ζητάς από τους πελάτες να είναι εμβολιασμένοι και το προσωπικό δεν θα είναι; Ας μην ξεχνάμε ότι ο ιδιοκτήτης απαγορεύεται να απολύσει όσους είχαν μπει σε αναστολή εργασίας το προηγούμενο χρονικό διάστημα", τονίζει. 

"Είμαι υπέρ του να βρεθεί μια λύση που θα προφυλάσσει και εμένα και τους άλλους. Είμαι φανατικός υποστηρικτής του εμβολιασμού και είμαι από τους πρώτους που έτρεξα να εμβολιαστώ, γιατί πιστεύω ότι πρέπει να λειτουργήσουν τα μαγαζιά και η οικονομία, αλλιώς χαθήκαμε. Ομως νομίζω ότι η πολιτεία δεν έχει εξαντλήσει την πειθώ της για να πείσει τους πελάτες να εμβολιαστούν. Πρώτα πρέπει να γίνει αυτό και μετά τα υπόλοιπα μέτρα", καταλήγει. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.