Διαφορα

"Δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω επιδείνωση του βιοτικού μας επιπέδου!"

Κοινή ανακοίνωση κάλεσμα εν όψει της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.

Οι μακροχρόνιοι σχεδιασμοί για την εξασφάλιση των επιχειρηματικών συμφερόντων στην περιοχή μας, είναι σε πλήρη εξέλιξη. Στη Μεγαλόπολη με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος σταματούν την λιγνιτική δραστηριότητα με βαριές συνέπειες για την περιοχή και δρομολογούν την καύση απορριμμάτων και τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ).

Στην Παλαιόχουνη ξεκίνησε η κατασκευή της κεντρικής Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και  του ΧΥΤΥ της ΤΕΡΝΑ με εγγυημένη μακροχρόνια κερδοφορία για την εταιρεία και βαρύ περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος για τα λαϊκά στρώματα της Πελοποννήσου.

Τώρα μεθοδεύουν την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ζωοτροφών από ζωικά υπολείμματα. Πρόκειται για την ίδια μονάδα που δούλευε στα Λεχαινά Ηλείας και έκλεισε αμετάκλητα, αφού είχε δημιουργήσει τεράστια προβλήματα επιβάρυνσης της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος στη γύρω περιοχή σε ακτίνα έως και 10 χιλιόμετρα.  

Ο ιδιώτης επιχειρηματίας δεν νοιάζεται για την υγεία των κατοίκων, την προστασία του περιβάλλοντος και τις επιπτώσεις στις μικρές οικογενειακές δραστηριότητες, στη γεωργία, την κτηνοτροφία, τη μελισσοκομία, τη μεταποίηση.

Νοιάζεται για τη μεγιστοποίηση των κερδών του.

Η ανάπτυξη που μας λένε περιλαμβάνει αντιλαϊκά μέτρα για τους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, επιβάρυνση της υγεία μας και του περιβάλλοντος. Την ίδια στιγμή η στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων γίνεται με διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία (ταμείο ανάκαμψης, ταμείο δίκαιης μετάβασης, ΕΣΠΑ, κ.α.) τα οποία έχουν σαν προαπαιτούμενα συνεχή αντιλαϊκά μέτρα.

Με άλλα λόγια πληρώσαμε την κρίση τους και τώρα θέλουν να πληρώσουμε και την ανάκαμψη της κερδοφορίας τους.

Δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω επιδείνωση του βιοτικού μας επιπέδου!

Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στον αγώνα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Δ.Ε. Βαλτετσίου του Δήμου Τρίπολης και υπογράφουμε το ψήφισμα της Επιτροπής Αγώνα που έχει συγκροτηθεί για να ανατρέψει τους σχεδιασμούς των επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή.

Όλοι στην συγκέντρωση που καλεί η Επιτροπή Αγώνα για τη Δευτέρα 5 Ιούλη στις 7μμ, στην Κεντρική Πλατεία στην Τρίπολη!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Α.Ε. Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΟΜΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΕΧΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.