Διαφορα

Διαδικτυακή εκδήλωση για την παγκόσμια μέρα κατά ναρκωτικών

«Δημιουργώντας ένα ασφαλές πλαίσιο αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη»-σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης 30 Ιουνίου 2021 διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα:

«Συνδέσεις και επανασυνδέσεις, φροντίδα και ανθεκτικότητα στο Σχολείο – Εμπειρίες εκπαιδευτικών από την εφαρμογή στο πεδίο».

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι δράσεις του Kέντρου Πρόληψης οι οποίες υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς με στόχο την υποστήριξη και ενίσχυση των εκπαιδευτικών στο έργο τους, σε μια δύσκολη για όλους μας συγκυρία όπως αυτή της πανδημίας.

Με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο του 2020 πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Συντονίστρια Παιδαγωγικού έργου ΠΕ 11 ΠΕΚΕΣ Πελοποννήσου βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής που υπηρετούν στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αρκαδίας με θέμα: «Σχολείο 2020: Ομαλή προσαρμογή και επανασύνδεση σε εποχή κρίσης» 

Το σεμινάριο είχε σαν στόχο την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των εκπαιδευτικών σε πρακτικά εργαλεία βιωματικής μάθησης ώστε να τα εφαρμόσουν στις τάξεις τους και να συμβάλλουν στην δημιουργία υποστηρικτικού περιβάλλοντος στο χώρο του σχολείου, στην διευκόλυνση της προσαρμογής των μαθητών και στην καλλιέργεια δεξιοτήτων ζωής όπως η αναγνώριση συναισθημάτων, η εύρεση λύσεων και η ενίσχυση της ανθεκτικότητας σε ψυχοπιεστικές συνθήκες.

Στην συνέχεια κατά το χρονικό διάστημα Απριλίου – Μαΐου, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, πραγματοποιήθηκαν δύο διαδικτυακά βιωματικά σεμινάρια σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης για εκπαιδευτικούς και των δύο βαθμίδων Εκπαίδευσης με θέμα: «Πρόληψη κατ’ οίκον: Από το Α ως το Ω»*.

Σκοπός τους ήταν η ενδυνάμωση, η υποστήριξη και η φροντίδα των ίδιων των εκπαιδευτικών σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, μέσω της ανάπτυξης ατομικών, κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων που συμβάλλουν στη θετική προσαρμογή, στην ψυχική ανθεκτικότητα και στην ψυχική ευεξία. Επιπλέον, η διαδικασία αυτή αποτέλεσε ερέθισμα για τον εμπλουτισμό της εξ αποστάσεως επικοινωνίας με τους μαθητές τους.

Τέλος, στην εκδήλωση, αποτύπωσαν και παρουσίασαν με εξαιρετικά δημιουργικό τρόπο την εμπειρία τους οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που συμμετείχαν στα παραπάνω βιωματικά σεμινάρια του Κέντρου.

*Το ομώνυμο εκπαιδευτικό υλικό που αξιοποιήθηκε έχει δημιουργηθεί από το Κέντρο Πρόληψης Δήμου Αθηναίων «Αθηνά Υγεία».

Συντονίστριες:

Για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, Τραχανά Φωτεινή, Κοινωνιολόγος.

Για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Μαρία Βουδούρη, Ψυχοπαιδαγωγός.

(Δελτίο τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.