Διαφορα

Η μεγαλύτερη πισίνα στον κόσμο! (video)

Η μεγαλύτερη πισίνα στον κόσμο βρίσκεται- που αλλού;- στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Συγκεκριμένα, στο Ντουμπάι, το οποίο "ειδικεύεται" στις "φαραωνικές" κατασκευές, έχοντας τον υψηλότερο "ουρανοξύστη" στον κόσμο και το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο. Μπορεί όλα τα παραπάνω να μην διακρίνονται, πάντα, για την καλαισθησία τους, όμως ο στόχος φαίνεται να έχει επιτευχθεί: Το 2019, πάνω από 16 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν το Ντουμπάι. 

Όσον αφορά την πισίνα, η οποία "άνοιξε" για το κοινό την περασμένη Τετάρτη, διαθέτει υποβρύχια πόλη, σύγχρονο σύστημα φωτισμού και ήχου και έχει 60 μέτρα βάθος. Ο όγκος του νερού που περιέχει δε, είναι αντίστοιχος με έξι πισίνες Ολυμπιακών διαστάσεων!

Φυσικά, πρόκειται για νέο ρεκόρ γκίνες, καθώς, μέχρι τώρα, αυτό ανήκε στην πισίνα Deepspot της Πολωνίας, η οποία έχει βάθος 45 μέτρα. Σύμφωνα με το CNN, η θερμοκρασία του νερού στην πισίνα του Ντουμπάι, είναι στους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι δύτες μπορούν να την εξερευνήσουν κάνοντας καταδύσεις με μπουκάλες ή ελεύθερη κατάδυση.

Μια επίσκεψη διάρκειας μιας ώρας κοστίζει από 115 ως 345 ευρώ. Επιπλέον, η πισίνα λειτουργεί ως υποβρύχιο κινηματογραφικό στούντιο – το μεγαλύτερο του είδους του στην περιοχή, όπως μεταδίδει το CNN.

 

 

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.