Διαφορα

"Γολγοθάς" για τουρίστες που βρέθηκαν θετικοί στον ιό!

Τουρίστες σε Πάρο και Μύκονο αναγκάζονται να μένουν στο δρόμο ή σε υπαίθρια πάρκινγκ!

Ειδικότερα, έξι 18χρονοι ημεδαποί στην Πάρο και ένας Ιταλός τουρίστας στη Μύκονο, ίδιας ηλικίας, είδαν τις διακοπές τους να μετατρέπονται σε..."γολγοθά", όταν διαγνώστηκαν "θετικοί" στον κορωνοϊό.

Στην Πάρο, οι νεαροί τουρίστες έμειναν σε υπαίθριο πάρκινγκ για 16 ώρες, επειδή, προφανώς, κανείς δεν είχε φροντίσει να είναι διαθέσιμα τα λεγόμενα "δωμάτια καραντίνας" σε ξενοδοχεία του νησιού.

Μάλιστα, για τους δύο εκ των έξι- οι οποίοι είχαν έντονα συμπτώματα- χρειάστηκε να μεσολαβήσει γιατρός του Κέντρου Υγείας, προκειμένου να βρεθούν δωμάτια. Οι υπόλοιποι τέσσερεις διακομίσθηκαν μ' ελικόπτερο στην Αθήνα.

Να θυμίσουμε πως κάτι ανάλογο- και χειρότερο- συνέβη στη Μύκονο πριν από λίγα 24ωρα, όταν Ιταλός 18χρονος αναγκάστηκε να περιφέρεται στο νησί, επειδή δεν έβρισκε "δωμάτιο καραντίνας", καθώς όλες οι κλίνες στο νησί είναι κατειλημμένες. Τελικά, ο νεαρός Ιταλός βρήκε "στέγη" στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Επιπρόσθετα, το βράδυ της Κυριακής, 18ης Ιουλίου, έγινε γνωστό πως οικογένεια στην Αλόννησο έπεσε "θύμα" και αυτή σοβαρής ταλαιπωρίας, καθώς- όπως ήταν...αναμενόμενο-, δεν υπάρχει στο νησί "δωμάτιο καραντίνας" αλλά υπάρχουν...κρούσματα!

Φυσικά, κατόπιν εορτής, οι αρμόδιες αρχές "διαρρέουν" πως ετοιμάζεται "επίταξη" τόσο σε ξενοδοχεία όσο και σε καμπίνες επιβατικών πλοίων...

Κι εμείς αναρωτιόμαστε: Αυτά τα περιστατικά τι δηλώνουν αν όχι παντελή έλλειψη προετοιμασίας των Αρχών για το ενδεχόμενο που, δυστυχώς, προέκυψε με την αύξηση των κρουσμάτων, κυρίως σε τουριστικούς προορισμούς; 

(με πληροφορίες από την ΕΡΤ)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.