Διαφορα

Η Εκκλησία εντείνει τη δράση της υπέρ των εμβολιασμών

Εγκύκλιος της Δ.Ι.Σ. στο πλαίσιο συνεργασίας θρησκείας και επιστήμης ενάντια στην COVID-19.

Ενημερωτικό φυλλάδιο με 12 ερωταπαντήσεις απέστειλε προς τις Μητροπόλεις η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με σκοπό να διανεμηθεί στους ναούς όλης της χώρας και να παρακινηθούν ιερείς και πιστοί να προχωρήσουν στον εμβολιασμό.

"Οι χριστιανοί ρωτούν για το εμβόλιο και οι γιατροί μας απαντούν". Αυτός είναι ο τίτλος του φυλλαδίου "Προς το λαό" που η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έστειλε στις μητροπόλεις για να διανεμηθεί στους ναούς ώστε να παρακινηθούν οι ιερείς και οι πιστοί να εμβολιαστούν. Ουσιαστικά, η Εκκλησία εντείνει τη δράση της υπέρ των εμβολιασμών, και με δώδεκα ερωτήσεις-απαντήσεις δίνει σαφείς διευκρινίσεις για όλες τις καίριες απορίες που μπορεί να διατυπωθούν από τους πιστούς. 

Ειδικότερα, δίνονται εξηγήσεις για το εάν ο εμβολιασμός προστατεύει από την μετάλλαξη «Δέλτα» («όλα τα εμβόλια προσφέρουν υψηλή προστασία για την αποφυγή σοβαρής νόσησης, διασωλήνωσης και θανάτου, όπως και για την πιθανότητα να νοσήσει κάποιος και να μπει στο νοσοκομείο.

Η υψηλή αυτή προστασία ισχύει και για τη μεταλλαγή “Δέλτα” είναι η απάντηση) και για την περίπτωση να χρειαστεί τρίτη ή και τέταρτη δόση εμβολιασμού μετά από τον αρχικό (δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα θα χρειαστούν επιπλέον αναμνηστικές δόσεις επειδή ακόμη μαθαίνουμε πόσο διαρκεί η ανοσία μετά τη νόσηση).

Επίσης, το φυλλάδιο απαντά στο επιχείρημα ορισμένων ότι το εμβόλιο περιέχει εμβρυικά κύτταρα. "Κανένα από τα εμβόλια Covid-19 που χρησιμοποιούνται στη χώρα μας δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα" είναι η απάντηση, ενώ επισημαίνεται πως "το εμβόλιο δεν επιδρά στην προσωπικότητα του εμβολιαζόμενου ατόμου".

"Τα εμβόλια έναντι της Covid-19 δεν περιέχουν μικροτσίπ. Αυτά είναι εξωπραγματικές θεωρίες, οι οποίες βασίζονται σε μία λανθασμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης που πραγματοποιείται στο διαδίκτυο» τονίζεται σε άλλη απάντηση.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.