Διαφορα

Την Τετάρτη αναρτώνται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Τελευταία χρονιά που το ραβασάκι θα έρχεται το φθινόπωρο.

Από την Τετάρτη, εκτός απροόπτου, αναμένεται να ξεκινήσει η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για 7,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι για τελευταία χρονιά θα λάβουν το ραβασάκι τους το φθινόπωρο. Η πληρωμή του φόρου για φέτος θα γίνει σε έξι μηνιαίες δόσεις από τον Σεπτέμβριο έως τον Φεβρουάριο (ανοιχτό το ενδεχόμενο διπλής δόσης χωρίς πρόστιμο τον Οκτώβριο).

Από το 2022, ο ΕΝΦΙΑ θα... χτυπά την πόρτα των φορολογουμένων από τον Μάρτιο ώστε οι δόσεις να μην «διπλώνουν» με το φόρο εισοδήματος διαχέοντας πιο ομαλά τα φορολογικά βάρη στη διάρκεια του έτους ενώ με τον προϋπολογισμό του επομένου έτους στις 20 Νοεμβρίου θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του νέου φόρου ακινήτων.

Το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε διαδικασία αναπροσαρμογής του ΕΝΦΙΑ με την ενσωμάτωση στον βασικό και του συμπληρωματικού, γεγονός που σημαίνει πως από το επόμενο έτος ο ΕΝΦΙΑ θα είναι ένας και θα επιβάλλεται όπως συμβαίνει σήμερα με τον βασικό φόρο ανά ακίνητο και όχι και στο σύνολο της περιουσίας -εφόσον υπερβαίνει σήμερα τα 250.000 ευρώ- όπως ισχύει για τον συμπληρωματικό.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε περισσότερα

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.