Διαφορα

Σε δόσεις οι λογαριασμοί ρεύματος και φυσικού αερίου

Το δεύτερο μεγάλο κύμα αυξήσεων που έρχεται στα τιμολόγια ενέργειας προβληματίζει το Μέγαρο Μαξίμου και τα συναρμόδια υπουργεία με αποτέλεσμα να αναζητούν λύσεις.

Τη δυνατότητα πληρωμής των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου με δόσεις, επιδιώκοντας να διευκολύνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις στις υποχρεώσεις τους έναντι των εταιρειών παροχής ενέργειας, δρομολογεί η κυβέρνηση.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα": "η κυβέρνηση διεκδικεί την εφαρμογή της πρότασης Σκρέκα για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού Μεταβατικού Ταμείου Αντιστάθμισης, το οποίο με έσοδα από τις δημοπρασίες δικαιωμάτων ρύπων θα κατανέμει πόρους στα κράτη – μέλη της Ε.Ε. προκειμένου να λαμβάνουν μέτρα διευκόλυνσης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων απέναντι στη κρίση.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν πως επιδιώκεται ο συγκεκριμένος μηχανισμός να αφορά την ενίσχυση της ρευστότητας των παροχών ενέργειας για γενναιότερους διακανονισμούς σε ρεύμα και κυρίως σε φυσικό αέριο ενώ εξετάζονται και μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που ηλεκτροδοτούνται από τη μέση τάση."

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.