Διαφορα

"Boύλιαξε" η ορεινή Αρκαδία!

Φωτογραφία: DEXPLORER

Το Σαββατοκύριακο που διανύουμε είναι, ουσιαστικά, το πρώτο για την χειμερινή σεζόν, όσον αφορά την Αρκαδία

Όπως πληροφορηθήκαμε, ειδικά στη Δημητσάνα και τη Στεμνίτσα, υπήρξε μεγάλη συρροή κόσμου, το τριήμερο 22-23 και 24 Οκτωβρίου 2021, εν μέρει λόγω και των, αθλητικού και οικολογικού, χαρακτήρα εκδρομών που διοργανώνονται και διεξάγονται στην αρκαδική φύση. Φυσικά, η επέτειος των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του '21, έχει προσδώσει στα ιστορικά χωριά της Αρκαδίας μια επιπρόσθετη "δυναμική".

Προφανώς, τέλος, ο Δήμος Τρίπολης, "έπαιξε" κι αυτός το ρόλο του, προτάσσοντας τον "εναλλακτικό τουρισμό" και συμμετέχοντας σε ανάλογες δράσεις, όπως η πρόσφατη διασυλλογική ορειβατική συνάντηση.

Καθώς, φέτος το χειμώνα, δεν αναμένεται να υπάρξουν ιδιαίτεροι περιορισμοί στη μετακίνηση των πολιτών- λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας-, παρουσιάζεται μια σημαντική ευκαιρία για την Αρκαδία προκειμένου ν' αυξήσει την επισκεψιμότητά της και να προσελκύσει όλο και περισσότερους ταξιδιώτες, κυρίως από την Αθήνα.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα πρέπει οι επιχειρηματίες της εστίασης και του τουρισμού να τηρούν τα μέτρα προστασίας, πολύ περισσότερο αυτή την περίοδο που ο νομός εμφανίζεται να έχει ανησυχητικά υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Εδώ μπορείτε να δείτε παλαιότερο βίντεο ξενάγησης σε χωριά της Ορεινής Αρκαδίας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.