Διαφορα

"Meta": Η νέα ονομασία του facebook

Φωτογραφία: video screen/ Mark Zuckerberg

Ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας, Mark Zuckerberg, ανακοίνωσε σήμερα την αλλαγή της ονομασίας του πιο δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης

Η αμφιλεγόμενη αυτή εξέλιξη- καθώς πολλοί υποστηρίζουν πως γίνεται επειδή η εταιρεία θα έχει μπλεξίματα με την αμερικανική δικαιοσύνη, μετά και τις αποκαλύψεις της πρώην εργαζόμενης Francis Haugen-, συνδυάστηκε με την παρουσίαση του "metaverse", ο οποίος θα είναι, σε γενικές γραμμές, ένας εικονικός, διαδικτυακός κόσμος όπου οι χρήστες θα μπορούν ν' αλληλεπιδρούν σε πραγματικό χρόνο μέσω αντίστοιχων avatars.

Oυσιαστικά, πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που θ' αποτελεί το επόμενο στάδιο εξέλιξης των social media. 

Να θυμίσουμε πως, πριν λίγες ημέρες, το facebook είχε σταματήσει να λειτουργεί για έξι ώρες, λόγω κάποιου "τεχνικού προβλήματος, με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, την απώλεια μεγάλου μέρους της αξίας της μετοχής του στο χρηματιστήριο αξιών της Νέας Υόρκης.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.