Διαφορα

Εμβολιασμός: Διπλασιασμός των ραντεβού για A' δόση

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Κρούσματα και ελευθερίες φαίνεται να κινητοποίησαν τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Αύξηση στον αριθμό των ραντεβού που προγραμματίζουν οι πολίτες για εμβολιασμό έναντι της COVID-19 παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα. Η ραγδαία αύξηση του επιδημικού φορτίου σε συνδυασμό με τις αυξημένες ελευθερίες που παρέχει στους πολίτες ο εμβολιασμός και οι οποίες είναι ιδιαίτερα δελεαστικές σε μια περίοδο που πλέον όλες οι δραστηριότητες μεταφέρονται στους κλειστούς χώρους, φαίνεται να κινητοποίησαν αρκετούς πολίτες για να εμβολιαστούν.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην «Κ» ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, την περασμένη Δευτέρα 15.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού για εμβόλιο πρώτης δόσης και προχθές 20.000 πολίτες, όταν κατά μέσον όρο τον Οκτώβριο ο αριθμός όσων έλαβαν την απόφαση να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους δεν ξεπερνούσε τις 8.000-9.000 ημερησίως.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Θεμιστοκλέους, έως χθες το μεσημέρι –δηλαδή μετά και τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων για υποχρεωτικά εργαστηριακά τεστ σχεδόν σε όλες τις δραστηριότητες των ανεμβολίαστων– περίπου 16.000 πολίτες είχαν μπει στο σύστημα για να κλείσουν ραντεβού πρώτης δόσης, που σημαίνει ότι πιθανότατα η Τετάρτη θα ξεπερνούσε τις θετικές –σε αυτή τη φάση του εμβολιαστικού προγράμματος– επιδόσεις της Τρίτης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε αναλυτικά

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.