Διαφορα

Χαιρετισμός Νίκα στο 2ο Πανελλήνιο συνέδριο συλλόγων εστίασης

Φωτογραφία: ppel.gov.gr

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έκανε λόγο για  αναγκαία προϋπόθεση τουριστικής ανάπτυξης την προώθηση της ελληνικής κουζίνας.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην έναρξη των εργασιών, τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, του 2ου πανελληνίου συνεδρίου συλλόγων εστίασης.

Μιλώντας ο περιφερειάρχης κατά την πρώτη ημέρα του διήμερου συνεδρίου -που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Καφεστιατόρων Αρκαδίας και η Estiasi Greece-, σημείωσε ότι είναι αναγκαία προϋπόθεση τουριστικής ανάπτυξης η προώθηση της ελληνικής κουζίνας και του παραδοσιακού τρόπου παρασκευής χαρακτηριστικών ελληνικών φαγητών, η επιλογή των τοπικών ποιοτικών προϊόντων, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα πρέπει να επέλθει βιομηχανοποίηση της διατροφής.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας δήλωσε, σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, ότι η Περιφέρεια προτίθεται να συνδράμει οικονομικά τέτοιου είδους συνέδρια, όπως έπραξε και για αυτό που λαμβάνει χώρα αυτό το διήμερο στην Τρίπολη.

Το εν λόγω συνέδριο θα απασχολήσουν θέματα εργασιακά, φορολογικά, όπως επίσης ζητήματα που άπτονται στο Ταμείο Ανάκαμψης, στα πνευματικά δικαιώματα, στην χρήση του αιγιαλού, στις κανονιστικές των δήμων, στην ηχορύπανση και στο νομικό πλαίσιο που την διέπει κ.α.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.