Διαφορα

EAKK Αρκαδίας: Δύο χρόνια δεξιάς «κανονικότητας»

Καλεί σε μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2021 και στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Αρκαδίας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μετά από δύο ολόκληρα χρόνια η ΕΛΜΕ Αρκαδίας πραγματοποιεί την Τετάρτη 10 Νοέμβρη τακτική εκλογοαπολογιστική συνέλευση και το Σάββατο (με επιλογή και ευθύνη του προεδρείου της ΔΑΚΕ)  στις 13 του μήνα εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Ας δούμε , όμως, τι μεσολάβησε τα δύο τελευταία χρόνια. Η (ακρο)δεξιά και νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπέλυσε μια λυσσαλέα επίθεση απέναντι στο δημόσιο σχολείο, στους εκπαιδευτικούς και κατ’ επέκταση στην ελληνική κοινωνία. Μισούν, άλλωστε, θανάσιμα οτιδήποτε δημόσιο, οτιδήποτε παρέχεται (ακόμα) δωρεάν σε όλους, οτιδήποτε ξεφεύγει (προς το παρόν) από το αόρατο χέρι της αγοράς ,που στη διεστραμμένη λογική τους πρέπει να ρυθμίζει τη ζωή των κοινωνιών. Γι αυτούς το παιδί από το Περιστέρι μπορεί να γίνει μόνο ψυκτικός, ενώ τα τέκνα τους «δικαιούνται» να σπουδάζουν όπου θέλουν. 

Με εκτελεστικό όργανο την Υπουργό Θρησκευμάτων και Κολλεγίων Κεραμέως επιτίθενται ασταμάτητα στα μορφωτικά δικαιώματα των νέων (Τράπεζα Θεμάτων σε ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια) και στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Είμαστε το τελευταίο εμπόδιο στην προσπάθειά τους να μετατρέψουν το σχολείο σε επιχείρηση με διευθυντές- managers ιδιωτικών συμφερόντων, σύμφωνα με το «όραμα» του ΣΕΒ, της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ. Ένα σχολείο με λιγότερους μαθητές (όσοι δεν μπορούν ας πάνε στα ιδιωτικά ΙΕΚ), με λιγότερους, ελαστικά εργαζόμενους και υποταγμένους εκπαιδευτικούς.  Παράλληλα, με την παρωδία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας (από την οποία απείχαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι εκπαιδευτικοί) πέταξαν έξω από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια τους αιρετούς και διόρισαν σε όλη τη χώρα δικούς τους και ελεγχόμενους δοτούς «αιρετούς» που μαζί με τους διορισμένους διευθυντές  εκπαίδευσης προωθούν τις κυβερνητικές επιδιώξεις.

Ακολουθώντας την πολιτική του διαίρει και βασίλευε προχώρησαν στην ίδρυση Πρότυπων σχολείων σε κάθε νομό, με προφανή στόχο να διασπάσουν τον ενιαίο χαρακτήρα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και να χωρίσουν σε κατηγορίες τους εκπαιδευτικούς. Παρά την καθολική σχεδόν αντίδραση του κλάδου προωθούν τώρα με το ζόρι και με δικαστικές αποφάσεις, πατώντας πάνω στον απεργοκτόνο νόμο Χατζηδάκη, τη διαβόητη αξιολόγηση των σχολείων, για να βάλουν το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να μη δώσουν άδεια για τη πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων. 

Κι όλα αυτά σε συνθήκες πανδημίας με μαθητές και εκπαιδευτικούς να στοιβάζονται σε 28άρια τμήματα με μόνο μέσο προστασίας τα ανοιχτά παράθυρα των αιθουσών!  Την ίδια στιγμή  φτάσαμε στις αρχές Νοεμβρίου και διδακτικά αντικείμενα δεν έχουν διδαχθεί στα σχολεία μας ούτε για μία ώρα! Έτσι εννοούν, ίσως, την αριστεία οι υπεύθυνοι του μπάχαλου που ονομάζεται κατ’ ευφημισμόν «επιτελικό κράτος».

Απέναντι σε όλα αυτά, δυστυχώς συνάδελφοι, η ΕΛΜΕ Αρκαδίας εξαιτίας της αυτοδυναμίας της ΔΑΚΕ (4 από τις 7 έδρες στο Δ.Σ.) τα δύο τελευταία χρόνια κυριολεκτικά παρέμεινε εκκωφαντικά σιωπηλή! Από τις πρώτες κιόλας συνεδριάσεις του Δ.Σ. τα μέλη της ΔΑΚΕ επέδειξαν πρωτοφανή αλαζονεία  αρνούμενοι να υλοποιήσουν ακόμα και τις αποφάσεις της τελευταίας εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης. 

Το προεδρείο  δεν ενημέρωνε ουσιαστικά και δεν κινητοποιούσε τους συναδέλφους σε καμία διεκδίκηση ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές. Άλλωστε δικά τους στελέχη βρίσκονται στη θέση των δοτών «αιρετών» σε ΠΥΣΔΕ και ΑΠΥΣΔΕ. Σε κορυφαία ζητήματα, όπως η μετατροπή του 2ου Γυμνασίου Τρίπολης σε Πρότυπο, η αντίδραση της πλειοψηφίας της ΕΛΜΕ ήταν από αναιμική έως ανύπαρκτη. Καλούσαν μάλιστα τους συναδέλφους του 2ου Γυμνασίου να εμπιστευτούν τον πρώην διευθυντή εκπαίδευσης, ενώ ήταν ο ίδιος που είχε προτείνει το σχολείο τους να γίνει Πρότυπο! Στο θέμα της αξιολόγησης παρά την ειλημμένη απόφαση για ενημερώσεις των συναδέλφων από διαπαραταξιακές αντιπροσωπείες στα σχολεία πάλι δεν έγινε τίποτα.   

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι δεν πάει άλλο! Μπορούμε και πρέπει να βγάλουμε το σωματείο μας από το τέλμα και την ακινησία των δύο τελευταίων χρόνων. Μπορούμε και πρέπει με κάθε τρόπο να αντιπαλέψουμε τα κυβερνητικά σχέδια συσπειρωμένοι γύρω από τα πρωτοβάθμια σωματεία μας και με την ενεργή συμμετοχή μας στις Γενικές Συνελεύσεις. Δεν σταματάμε να διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για τους μαθητές και τους συναδέλφους μας.  Διεκδικούμε την ύπαρξη μιας ΕΛΜΕ μαχητικής, παρεμβατικής στην κοινωνία, που θα βρίσκεται κοντά στους συναδέλφους ουσιαστικά και όχι μόνο στα λόγια. 

Σας καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2021 και στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Αρκαδίας.  

Υ.Γ. Τους όψιμους «επαναστάτες» και επικριτές των πεπραγμένων της τωρινής διοίκησης που τολμούν να μιλούν για ένοχη σιωπή παρατάξεων τους αφήνουμε στην κρίση και τη μνήμη  των συναδέλφων αφιερώνοντας τους τη λαϊκή ρήση: «εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τα άρματα, κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια»

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.