Διαφορα

Εκλογές και ψήφισμα από την Πελοποννησιακή Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας

Στην έδρα της ΠΟΕΕ στην Τρίπολη την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021.

Με τη συμμετοχή όλων των αντιπροσώπων από όλους τους Συλλόγους-μέλη, διεξήχθησαν η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων Διοίκησης και των Αντιπροσώπων στην ΕΣΕΕ, της Πελοποννησιακής Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, στην έδρα της ΠΟΕΕ στην Τρίπολη την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021.

Στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης τα μέλη εξέφρασαν την αγανάκτηση των εμπόρων και μικρών επιχειρηματιών όλης της Πελοποννήσου για τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας, που αδικούν κατάφωρα τον κλάδο, στοχοποιώντας για άλλη μια φορά τη μικρή οικογενειακή επιχείρηση. Αφαιρούν τη δυνατότητα θερμής υποδοχής του καταναλωτή στο κατάστημα και μετατρέπουν τον πωλητή σε χωροφύλακα, βάζοντάς τον να κάνει τη δουλειά των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους, με την απειλή εξοντωτικών προστίμων. Για το θέμα η Γενική Συνέλευση εξέδωσε ψήφισμα το οποίο επισυνάπτεται.

Περαιτέρω λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις για τη διεύρυνση της Ομοσπονδίας και τη μετεξέλιξή της σε φορέα ανάπτυξης του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας της Πελοποννήσου, με τη δημιουργία και χρήση σύγχρονων εργαλείων, που θα συνεισφέρουν στην ψηφιακή μετεξέλιξη όλων των μικρών Πελοποννησιακών επιχειρήσεων.

Στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν όλοι και σε πνεύμα σύμπνοιας, με ενιαία γραμμή, εξέλεξαν τα μέλη της νέας Διοίκησης της ΠΟΕΕ ως εξής:

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Παγώνης Βασίλειος
Εγγλέζος Γεώργιος
Βερδελής Κωνσταντίνος
Λυγερός Παναγιώτης
Νικολακέας Κωνσταντίνος
Καλού Αργυρώ
Κολοβίνος Παναγιώτης
Ζούζουλας Θέμης
Πετρόπουλος Γεώργιος

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Γαϊτάνης Αθανάσιος
Γεωργιτσέας Παναγιώτης
Πιτερός Παναγιώτης

Τέλος εξελέγησαν οι 17 Αντιπρόσωποι της ΠΟΕΕ για την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ):

Παγώνης Βασίλειος
Εγγλέζος Γεώργιος
Βερδελής Κωνσταντίνος
Ασημακοπούλου Μαρία
Γεωργιτσέας Παναγιώτης
Νικολακέας Κωνσταντίνος
Λυγερός Παναγιώτης
Ασπιώτη Ελένη
Βαλσαμάκης Λάμπρος
Κολοβίνος Παναγιώτης
Λάτσης Γεώργιος
Γαϊτάνης Αθανάσιος
Καλού Αργυρώ
Πετρόπουλος Γεώργιος
Πιτερός Παναγιώτης
Ζούζουλας Θέμης
Μαβίδης Παναγιώτης

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΕΕ

Τρίπολη  7/11/2021

Αρ. Πρωτ. 290 

ΠΡΟΣ:  ΕΣΕΕ

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Η Γενική Συνέλευση της Πελοποννησιακής Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ομόφωνα καταδικάζει τα νέα αλλοπρόσαλλα μέτρα της Κυβέρνησης, για τη λειτουργία της αγοράς. Θυσιάζονται οι μικρές επιχειρήσεις σε μια απέλπιδα προσπάθεια πειθαναγκασμού των πολιτών για καθολικό εμβολιασμό και απαλλαγή της κοινωνίας μας από την άκρως θανατηφόρα υγειονομική κρίση που προέκυψε από τον κορονοϊό. Η προσήλωση στην καταπολέμηση της πανδημίας όμως, δεν απαλλάσσει την Κυβέρνηση των ευθυνών για την εξόντωση των συναδέλφων μας.

Δεν υπερβάλλουμε καθόλου όταν μιλάμε για εξόντωση. Δυστυχώς οι αρμόδιοι, που παίρνουν τις αποφάσεις, προφανώς δεν έχουν ιδέα για τις πληγές που αυτές δημιουργούν. Έχουμε από την πρώτη μέρα ζητήσει οι αποφάσεις για τη λειτουργία της αγοράς να μη λαμβάνονται από άσχετους προς αυτήν υγειονομικούς επιστήμονες. Σεβόμαστε την επιστημονική τους κατάρτιση, αλλά αρνούμαστε να τους αποδεχθούμε ως παντογνώστες. Η ευθύνη βέβαια βαρύνει αποκλειστικά το κυβερνητικό επιτελείο, που κωφεύει κατ’ εξακολούθηση στις αιτιάσεις των εκπροσώπων της αγοράς.

Αυτή η διαδικασία πρέπει να σταματήσει τώρα!

Η ΠΟΕΕ ζητά να επαναξιολογηθούν τα μέτρα. Να ληφθεί υπόψιν η υγειονομική επιβάρυνση που αποδίδεται στις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, συγκριτικά με άλλες οικονομικές και λοιπές δραστηριότητες. Ζητά να μην επιφορτίζονται ουσιαστικά και τυπικά οι αναρμόδιοι καταστηματάρχες και το προσωπικό των καταστημάτων, με διαδικασίες ελέγχων, που υπεύθυνοι είναι οι κρατικοί μηχανισμοί. Παράλληλα δεν μπορεί να βρίσκονται οι επιχειρήσεις μπροστά σε εξοντωτικά πρόστιμα, που θα τις οδηγήσουν σε βέβαιο κλείσιμο, για επιβαλλόμενες υποχρεώσεις που είναι εκ των προτέρων γνωστό ότι δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας και βέβαια επειδή άλλοι έχουν αποφασίσει να μην ακολουθήσουν τις εντολές των ειδικών.

Η αγορά ούτως ή άλλως μπαίνει πάλι σε μια περίοδο κρίσης, ουσιαστικού Lock down και μάλιστα την πλέον παραγωγική για τις περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις περίοδο. Η πλειονότητα των καταστημάτων ομολογουμένως αντεπεξήλθε των προηγούμενων περιόδων κλεισίματος, λόγω της άρσης των υποχρεώσεων πληρωμής λειτουργικών εξόδων και της κρατικής ενίσχυσης. Και στην τρέχουσα περίοδο πρέπει να εφαρμοστούν ανάλογα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων.

Η ΠΟΕΕ ζητά από την ΕΣΕΕ να κάνει τα πάντα για να γλυτώσουν οι επιχειρήσεις των συναδέλφων μας από το λουκέτο. Για να γλυτώσουν οι οικογένειες των συναδέλφων μας και των εργαζομένων μας από τα χρέη και τη φτωχοποίηση.

Η ΠΟΕΕ ζητά από τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου και τους εκλεγμένους εκπροσώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης, να στηρίξουν την επιβίωση των μαγαζιών μας.

Η ΠΟΕΕ ζητά από τους εκπροσώπους της Πελοποννήσου στη Βουλή να στηρίξουν με κάθε τρόπο τα δίκαια αιτήματά μας και να επικοινωνήσουν στην Κυβέρνηση πιέζοντας για την αποδοχή τους.

Δεν είναι μόνο θέμα επιβίωσης. Είναι απόλυτο θέμα κατάφορης αδικίας και στοχοποίησης ενός ολόκληρου επαγγελματικού κλάδου, που αποτελεί το στήριγμα της Ελληνικής Οικονομίας, αλλά και της τοπικής κοινωνίας. 

Εκ της Ομοσπονδίας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.