Διαφορα

Σενάρια για νέα μέτρα μόνο για τους ανεμβολίαστους

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Τι εξετάζει η κυβέρνηση. Πότε αναμένονται ανακοινώσεις.

Εκρηκτική είναι η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες μέρες, με την κυβέρνηση πλέον να εξετάζει και νέα ακόμα πιο αυστηρά μέτρα για να μπορέσει να ανακόψει το τέταρτο σαρωτικό κύμα της πανδημίας. 

Η εικόνα στα νοσοκομεία είναι δραματική, κάτι που δεν έκρυψε και η ίδια η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κατά τη χθεσινή ενημέρωση. 

"Το ΕΣΥ πιέζεται πάρα πολύ αυτή την στιγμή. Οι ασθενείς χρειάζονται οξυγονοθεραπεία και το οξυγόνο στο νοσοκομεία τελειώνει σε μια μέρα, εκεί που υπό φυσιολογικές συνθήκες τελείωνε σε μια εβδομάδα", είπε χαρακτηριστικά. 

Η εικόνα αναμένεται να επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα, ενώ η πλειοψηφία των ασθενών που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή είναι ανεμβολίαστοι.  Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι υπάρχουν 47.000 ενεργά κρούσματα πανελλαδικά, με 3.663 πολίτες να νοσηλεύονται με κορωνοϊό. Από αυτούς οι 600 είναι διασωληνωμένοι. 

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν και με αυτά τα δεδομένα η λήψη νέων μέτρων είναι αναπόφευκτη που θα κινούνται στην κατεύθυνση ενός κλιμακούμενου lockdown για τους ανεμβολίαστους, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο δελτίο ειδήσεων του Star. 

"Εάν απαιτηθεί να σφίξει και άλλο ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους – ο οποίος φυσικά δεν θα χαλαρώσει, αν κάποιοι έχουν στο μυαλό τους ότι επειδή έρχονται γιορτές και Χριστούγεννα θα χαλαρώσει κάπως… – εάν χρειαστεί να σφίξουν και άλλο τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους προς κάποια κατεύθυνση, όπως για πιο συχνό έλεγχο, είμαστε εδώ για να το δούμε", δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι σε αυτή τη φάση της πανδημίας, η κυβέρνηση εστιάζει στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων και στους εκτεταμένους και εντατικούς ελέγχους για την τήρησή τους.

Τα νέα αυτά μέτρα αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες να αποφασιστούν έως την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε και οι ειδικοί θα έχουν προλάβει να διαπιστώσουν αν τα ήδη υφιστάμενα μέτρα λειτουργούν.  

Ανάμεσα στα μέτρα που συζητιόνται και θεωρείται πιο πιθανόν να ληφθούν είναι η αύξηση  των rapid test από δύο σε τρία που θα πρέπει να κάνουν κάθε εβδομάδα οι ανεμβολίαστοι με δική τους οικονομική επιβάρυνση. 

Αν η επιδημιολογική εικόνα της χώρα επιδεινωθεί περαιτέρω δεν αποκλείεται να χρειάζονται rapid test για να μπαίνουν ακόμα και στα σούπερ μάρκετ. 

Κυβερνητικές πηγές αποκλείουν το σενάριο να τους απαγορευτεί εντελώς η φυσική παρουσία και να χρειαστεί να  προμηθεύονται αγαθά μόνο ηλεκτρονικά, όπως και την απαγόρευση της φυσικής παρουσίας στα φαρμακεία, καθώς η παραμονή της εκεί είναι σύντομη, με ελάχιστα άτομα στο εσωτερικό τους και πάντα με μάσκες.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε περισσότερα

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.