Διαφορα

Η 3η δόση... διαβατήριο στην εστίαση για τους άνω των 65

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Ποια μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση ώστε να ανακοπεί -τρόπον τινά- το τέταρτο κύμα.

Τρίτη δόση εμβολίου που θα λειτουργεί ως "διαβατήριο" σε καταστήματα εστίασης για πολίτες άνω των 65 εξετάζει η κυβέρνηση ως νέο μέτρο, υπό την πίεση των κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά και των θανάτων που έφτασαν τους 80 μέσα σε ένα 24ωρο σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Όπως μετέδωσε το OPEN, αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση θα δώσει βάρος σε ανακοινώσεις που θα σχετίζονται με την ενίσχυση του ΕΣΥ που βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση. Αυτό θα γίνει με σύμπραξη από τον ιδιωτικό τομέα, και πρόσθεση κλινών από ιδιωτικά νοσοκομεία.

Επίσης, θα γίνει επιστράτευση γιατρών. Η επιστράτευση αν δεν γίνει σήμερα, Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου -σύμφωνα με το τελεσίγραφο που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου- θα γίνει αύριο. Κι αυτό γιατί είναι μηδαμινό το ενδιαφέρον των ιδιωτών γιατρών.

Επίσης εξετάζονται τα εξής νέα μέτρα:

-διπλή μάσκα στα ΜΜΜ, ωστόσο, τίθεται θέμα πώς θα γίνεται ο έλεγχος στα ΜΜΜ

-έδαφος κερδίζει η ιδέα για «διαβατήριο» στους άνω των 65 ετών, εάν έχουν κάνει τρίτη δόση εμβολίου να μπορούν να μπαίνουν ελεύθερα σε καφέ, εστιατόρια και γενικά σε όλα τα καταστήματα εστίασης

-κλιμακωτό ωράριο στο δημόσιο, ώστε να μειωθεί ο συνωστισμός στα ΜΜΜ

Σημειώνεται ότι δεν εξετάζεται να γίνεται rapid test σε ανεμβολίαστους έξω από σούπερ μάρκετ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.