Διαφορα

Κυβέρνηση: "Οχι" στο lockdown, "ναι" στα νέα μέτρα

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Τι συζητείται στο μέγαρο Μαξίμου για νέα μέτρα περιορισμού.

Μπορεί επισήμως η κυβέρνηση να αποκλείει ένα καθολικό lockdown – κάτι που αποσαφήνισε και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης – όμως στο τραπέζι των συζητήσεων παραμένουν νέα περιοριστικά μέτρα τα οποία μπορεί να επιβληθούν το επόμενο διάστημα.

Εξάλλου ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε ότι θα επαναξιολογηθούν τα μέτρα από την επιτροπή των ειδικών την επόμενη εβδομάδα, οι οποίοι και κάνουν τις εισηγήσεις προς την Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τα κυβερνητικά στελέχη εξετάζουν την πιθανότητα μέσα στον Δεκέμβριο και ειδικά τις πρώτες δύο εβδομάδες, να επιβληθούν νέα μέτρα περιοριστικού χαρακτήρα προκειμένου να μπορέσει να σωθεί η εορταστική περίοδος.

Ειδικότερα οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση είναι:

-Να επιβληθεί η χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους με δεδομένο ότι οι πολίτες φαίνεται να έχουν παραμερίσει το συγκεκριμένο μέτρο, ενώ διαπιστώνεται ότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν φορούν μάσκα ακόμη κι αν υπάρχει συνωστισμός σε εξωτερικούς χώρους.

Οι ειδικοί επιστήμονες του υπουργείου Υγείας εκτιμούν ότι η χρήση της μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους προφανώς και θα συμβάλει στον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, καθώς εκτιμάται ότι ειδικά στις γιορτές θα υπάρχει συνωστισμός σε κεντρικούς δρόμους ειδικά όπου υπάρχουν καταστήματα.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να επιβληθεί ακόμη και διπλή μάσκα ειδικά σε καταστήματα λιανεμπορίου ή ακόμη και στα σουπερμάρκετ, κάτι το οποίο άλλωστε έχει πέσει στο τραπέζι των ειδικών της επιτροπής του υπουργείου υγείας εδώ και καιρό.

-Κατά τα άλλα ένα δεύτερο μετρό που συζητείται από τα κυβερνητικά στελέχη είναι να υπάρξει περιορισμός στο ωράριο των καταστημάτων της εστίασης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε περισσότερα

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.