Διαφορα

Νέα μέτρα κατά των ανεμβολίαστων στo οπλοστάσιο της Κυβέρνησης

Κρίσιμες οι πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου. Επιμένει το Μαξίμου να μην εξετάζει την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Στη φράση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου ότι "δεν εξετάζεται κανένα ενδεχόμενο επιβολής lockdown, όπως δεν εξετάζεται και επιπλέον μέτρα για τους εμβολιασμένους", περιλαμβάνεται η περαιτέρω στρατηγική της Κυβέρνησης όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας.

Σύμφωνα με αυτήν, σε καμία περίπτωση δεν είναι στις προθέσεις της ένα νέο, δυσβάσταχτο οικονομικά, «λουκέτο» στη χώρα, ενώ υπάρχει η αισιοδοξία ότι μετά την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου θα αρχίσουν να αποδίδουν τα μέτρα που άρχισαν να εφαρμόζονται από την περασμένη Δευτέρα, οδηγώντας σε σταδιακή αποκλιμάκωση του επιδημιολογικού φορτίου.

Ως εναλλακτική, εφόσον διαπιστωθεί ότι τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θα ήθελαν, στην Κυβέρνηση μελετούν τις επόμενες κινήσεις τους, οι οποίες θα αφορούν και πάλι τους ανεμβολίαστους. Σχετική απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί, ωστόσο εισηγήσεις από τους ειδικούς και συζητήσεις στο στενό επιτελείο του πρωθυπουργού με το υπουργείο Υγείας, ήδη βρίσκονται στο τραπέζι. Μεταξύ άλλων, συζητούνται μόνο για τους ανεμβολίαστους η επιστροφή του click away στο λιανεμπόριο, το take away στην εστίαση, καθώς και το rapid test στα σούπερ μάρκετ, μέτρα πάντως που -αν ληφθούν- θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις, εκτός από τους ίδιους τους εμπλεκόμενους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, και στους επιχειρηματίες.  

Πεποίθηση στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι η κατάσταση, μετά την παρούσα έξαρση, θα ομαλοποιηθεί, έστω με αργά βήματα όσο πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων και στο πλαίσιο αυτό επιμένει να μην εξετάζει την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες μετά τους υγειονομικούς και τους εργαζομένους στις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία.

Διαβάστε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.