Διαφορα

Η ΑΣΕ Αρκαδίας για τη συγκρότηση νέου προεδρείου της ΕΛΜΕ

Όσοι προσπαθούν να ωφελήσουν μικροκομματικά ή προσωπικά συμφέροντα θα είναι υπόλογοι στους συναδέλφους, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη  24 Νοέμβρη και η 3η συνεδρίαση στο ΔΣ της  ΕΛΜΕ Αρκαδίας για την συγκρότησή του σε σώμα, δηλαδή την εκλογή προεδρείου. Η ΑΣΕ από την πρώτη στιγμή κατέθεσε πρόταση ώστε η συγκρότησή του να γίνει με Αναλογικό και Αντιπροσωπευτικό τρόπο με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων που συμμετέχουν στο νέο ΔΣ της ΕΛΜΕ χωρίς κανένα αποκλεισμό.  

Η ΔΑΚΕ δεν κατέβασε καμία πρόταση και όπως ξεκαθάρισε και στην τελευταία συνεδρίαση δεν επιθυμεί καμία συμμετοχή σε οποιοδήποτε προεδρείο και αν προκύψει. Η ΕΑΚΚ στην πρώτη συνεδρίαση  πρότεινε προεδρείο χωρίς τη ΔΑΚΕ κάτι που έκαναν και οι ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ αποκλείοντας από αυτό και την ΔΑΚΕ και την ΠΕΚ. Η ΠΕΚ πρότεινε αντιπροσωπευτικό προεδρείο χωρίς κανένα αποκλεισμό. 

Στη δεύτερη συνεδρίαση ως ΑΣΕ για να λειτουργήσει η ΕΛΜΕ προτείναμε το σχηματισμό προεδρείου με την συμμετοχή όλων των παρατάξεων που δεν αυτοεξαιρούνται με τον πιο αναλογικό τρόπο. Μάλιστα προτείναμε η θέση του αντιπροέδρου να μείνει κενή και να καλυφθούν όλες οι υπόλοιπες θέσεις, για να εκφραστεί με τον πιο γνήσιο τρόπο το εκλογικό αποτέλεσμα. Θέση που εντέλει αποδέχθηκαν και η ΕΑΚΚ και η ΠΕΚ.  

Αντίθετα δεν την αποδέχθηκε η παράταξη των Αδέσμευτων που ζητούσε επίμονα και «παζάρευε» τη θέση του αντιπροέδρου που έτσι και αλλιώς δεν τους ανήκει με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα. 

Όσοι προσπαθούν να ωφελήσουν μικροκομματικά ή προσωπικά συμφέροντα θα είναι υπόλογοι στους συναδέλφους και γρήγορα θα αποτελούν ξένο σώμα για τον κλάδο. Είναι χρέος όλων να σεβαστούν την ψήφο των συναδέλφων και να αναλάβουν την ευθύνη που τους έδωσε το εκλογικό σώμα. Όσοι παίζουν «παιχνίδια» ή θέτουν τον εαυτό τους από έξω από την διαδικασία έχουν ακέραιη την ευθύνη για την μέχρι τώρα «αδιέξοδο».

Συνάδελφοι η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καλεί κάθε καλοπροαίρετο συνάδελφο που θέλει το σωματείο στήριγμα στα προβλήματά του και στις δίκαιες διεκδικήσεις του να βγάλει συμπεράσματα από τη στάση των παρατάξεων στην ΕΛΜΕ. Ως ΑΣΕ δεν μπαίνουμε σε παζάρια και δεν θα συμμετέχουμε στη συγκρότηση προεδρείου με αυτούς τους όρους.

Ειδικά σήμερα που είναι σε εκκρεμότητα σημαντικοί αγώνες αλλά και άλλα ζητήματα που χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε άμεσα(π.χ. Αξιολόγηση, υποχρεωτικές υπερωρίες κ.α). Με τη δύναμη που μας δώσατε εντός ή εκτός προεδρείου αν αυτό συγκροτηθεί (πράγμα που εμείς επιδιώκουμε) θα είμαστε μπροστά στους αγώνες και τις διεκδικήσεις που είναι σε εξέλιξη για λύσεις σε προβλήματα που απορρέουν από την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, για το σχολείο και την Παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.