Διαφορα

"Παράθυρο" Οικονόμου για επέκταση της υποχρεωτικότητας

"Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για την πανδημία", ανέφερε κατά την ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι με την απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών, η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που υιοθέτησαν αυτό το μέτρο και, όπως πρόσθεσε, απ' ό,τι φαίνεται θα ακολουθήσουν και άλλα κράτη. 

Είπε επίσης ότι η υποχρεωτικότητα είναι το έσχατο μέσο για ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης και αξιοποιείται ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης.

"Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της απόφασης αυτής, υπάρχουν όλα τα υπόλοιπα υγειονομικά μέτρα, συνεχίζεται η προσπάθεια για ενίσχυση των εμβολιασμών και του ΕΣΥ" συνέχισε και πρόσθεσε: "Εδώ είμαστε τώρα. Με αυτόν τον τρόπο προχωρούμε και είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή ό,τι χρειάζεται να κάνουμε για την πανδημία, να το κάνουμε".

Ως προς την πρόταση της κυβέρνησης να εξεταστεί από την επιτροπή εμβολιασμού το ενδεχόμενο να χορηγείται στους τέσσερις (αντί έξι) μήνες η τρίτη δόση του εμβολίου, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι οι όποιες αποφάσεις αναμένονται "πολύ σύντομα, ενδεχομένως και μέσα στην εβδομάδα".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.