Διαφορα

Μπουρλά: Τέταρτη δόση νωρίτερα από το αναμενόμενο!

O διευθύνων σύμβουλος της Pfizer αρχικά ανέμενε ότι μία τέταρτη δόση θα χρειαζόταν 12 μήνες μετά την τρίτη, αλλά όπως είπε βλέπει να γίνεται νωρίτερα.

Μιλώντας στο CNBC, ο Αλμπέρτ Μπουρλά δήλωσε: "Οταν δούμε τα δεδομένα στον πραγματικό κόσμο, θα προσδιορίσουμε αν η Ομικρον καλύπτεται καλά από την τρίτη δόση και για πόσο καιρό. Και το δεύτερο σημείο είναι ότι νομίζω πως θα χρειαστούμε τέταρτη δόση".

O διευθύνων σύμβουλος αρχικά ανέμενε ότι μία τέταρτη δόση θα χρειαζόταν 12 μήνες μετά την τρίτη, αλλά όπως είπε χθες βλέπει ότι θα χρειαστεί νωρίτερα. "Με την Ομικρον πρέπει να περιμένουμε και να δούμε γιατί έχουμε πολύ λίγες πληροφορίες. Μπορεί να την χρειαστούμε πιο γρήγορα", σημείωσε.

Νωρίτερα χθες, η Pfizer και η BioNTech ενημέρωσαν ότι κοινή μελέτη τους έδειξε ότι τρεις δόσεις του εμβολίου τους παρέχει αρκετή προστασία έναντι της Ομικρον.

Ο Μπουρλά είπε ότι αυτό που είναι πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να γίνουν οι τρίτες δόσεις λόγω του χειμώνα. Οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας ανησυχούν για την αύξηση των μολύνσεων Covid καθώς οι άνθρωποι συγκεντρώνονται περισσότερο σε εσωτερικούς χώρους.

"Μια τρίτη δόση θα δώσει πολύ καλή προστασία πιστεύω", ισχυρίστηκε. Πρόσθεσε επίσης ότι θεραπείες όπως το αντιικό χάπι της Pfizer, το Paxlovid, θα βοηθήσουν στην πρόληψη των νοσηλειών και στον έλεγχο της Covid κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.