Διαφορα

Κορωνοϊός: Η.. "τρύπα" στο πρωτόκολλο για τους πλήρως εμβολιασμένους

Φωτογραφία: Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Αναπαράγουμε δημοσίευση στο facebook του φίλου Κωνσταντίνου Καρμπέρη διότι έχει απόλυτο δίκιο σε όσα περιγράφει

WARNING!

Κάνω αυτή την ανάρτηση για να σας ενημερώσω και να σας προειδοποιήσω.

Δείτε τι συνέβη με την περίπτωσή μου:

Τον κορωνοϊό τον κόλλησα από την κόρη μου η οποία παρουσίασε ξαφνικά ελαφρά αδιαθεσία το προηγούμενο Σάββατο 4/12. Έκανε αμέσως self test στο σπίτι και βγήκε θετικό.

Πήγαμε και οι τρεις μας, μαζί με τη σύζυγό μου και κάναμε αμέσως rapid test. Η κόρη μου θετική και εμείς οι δύο αρνητικοί.

Την Δευτέρα 6/12 έκανα ξανά rapid test το οποίο βγήκε αρνητικό. Επειδή όμως ήταν ήδη η 3η ημέρα από την τελευταία επιβεβαιωμένη στενή επαφή με κρούσμα, ζήτησα και έκανα αμέσως μετά στο Νοσοκομείο PCR. Την επομένη (Τρίτη 7/12) μου ανακοινώθηκε τηλεφωνικά ότι στο PCR βγήκα θετικός (μου έστειλαν και με email το αποτέλεσμα).

Έκανε και η σύζυγός μου PCR και βγήκε και αυτή θετική!

Να διευκρινίσω ότι εγώ έχω κάνει 2 εμβόλια AstraZeneca με 2η δόση 9/7, δηλαδή δεν είχα συμπληρώσει ακόμα το εξάμηνο, η δε σύζυγός μου έκανε και την 3η δόση Pfizer στις 29/11.

Η ατυχία στην περίπτωσή μου είναι ότι πλατφόρμα των ραντεβού για την 3η δόση στο τρίμηνο άνοιξε το Σάββατο (δηλαδή την ημέρα που βρέθηκε θετική η κόρη μου) και συνεπώς δεν επιτρεπόταν να κλείσω ραντεβού πριν βεβαιωθώ ότι δεν έχω κολλήσει.

Χθες λοιπόν (9/12) με εξέτασε Πνευμονολόγος (πρώην Προϊστάμενος Πνευμονολογικού Τμήματος σε Δημόσιο Νοσοκομείο) με τον οποίον συζήτησα το παράδοξο αυτό (να βγαίνουμε αρνητικοί στα rapid και την ίδια στιγμή θετικοί στα PCR) και μου επιβεβαίωσε ρητά ότι τα rapid δεν είναι και τόσο αξιόπιστα, ειδικά στους εμβολιασμένους. Διότι οι εμβολιασμένοι μπορεί να κολλήσουν τον κορωνοϊό αλλά λόγω εμβολίου δεν αναπτύσσουν υψηλό ιικό φορτίο και ο ιός δεν ανιχνεύεται από τα rapid tests – καλά, για τα self test, ούτε λόγος... Στους ανεμβολίαστους, τα rapid tests εντοπίζουν πολύ εύκολα τον ιό διότι αυτοί, χωρίς προστασία, αναπτύσσουν μεγάλο ιικό φορτίο.

Συνεπώς, ακόμα και οι εμβολιασμένοι μπορούν «μια χαρά» να έχουν κολλήσει και να μην το διαπιστώνουν με rapid test και να συνεχίζουν να μεταδίδουν εν αγνοία τους τον ιό (ειδικά αν δεν λαμβάνουν και μέτρα ατομικής προστασίας).

Μόνο με PCR είναι κάποιος εντελώς σίγουρος αν έχει ή δεν έχει κολλήσει.

Αυτό, όπως αντιλαμβάνεστε είναι μια «τρύπα» στο πρωτόκολλο διαγνωστικών ελέγχων που εφαρμόζεται. Μια «τρύπα» που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε (ακούσια) εξάπλωση των μολύνσεων, σε νοσηλείες και σε θανάτους.

Δεν θα σχολιάσω την κυβερνητική αβελτηρία (για να μην πω τίποτα βαρύτερο…) που δεν προτρέπει τους εμβολιασμένους να κάνουν PCR (και δεν εννοώ καθημερινά αλλά με το που παρουσιάσουν κάποιο ύποπτο σύμπτωμα). Από τους «υπέρκομψους» άριστους μην περιμένετε και πολλά…

Όμως θεωρώ χρέος μου να σας ενημερώσω γι’ αυτό το γεγονός και να σας προτρέψω να κάνετε PCR (όχι rapid) με το πρώτο ύποπτο σύμπτωμα που ενδεχομένως να παρουσιάσετε. 

Είναι στάση κορυφαίας κοινωνικής υπευθυνότητας, διότι ως εμβολιασμένοι μπορεί – εάν κολλήσουμε – να έχουμε καλυφθεί και να μην έχουμε βαριές επιπτώσεις από τον ιό, όμως εξακολουθούμε να τον μεταδίδουμε εν αγνοία μας. Και έτσι πιθανά να προκαλέσουμε βαριές νοσήσεις και ίσως και θανάτους σε ανυποψίαστους συνανθρώπους μας, οι οποίοι ενδεχομένως να έχουν υποκείμενα νοσήματα ή να είναι πιο ευάλωτοι.

Ορίστε λοιπόν η «τρύπα» στο πρωτόκολλο.

Προσέξετε όλοι!

       

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.