Διαφορα

Μετάλλαξη Όμικρον: Στα 5 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Σύμφωνα με ανακοίνωση έχουν απομονωθεί ενώ έχουν ιχνηλατηθεί και διερευνηθεί με συστηματικές δειγματοληψίες από τον ΕΟΔΥ όλες οι στενές επαφές τους.

Στα πέντε ανέρχονται τα κρούσματα της νέας μετάλλαξης Όμικρον που έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση πρόκειται για 2 άνδρες και 3 γυναίκες ηλικίας 25-41 ετών η διάγνωση των οποίων έγινε στις ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Χανίων, και Λασιθίου.

Τα τέσσερα από τα 5 κρούσματα είναι εισαγόμενα και συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εξωτερικό (2 από Ν. Αφρική και 2 από Γαλλία), ενώ ένα κρούσμα είναι στενή επαφή επιβεβαιωμένου εισαγόμενου κρούσματος. Όλα τα κρούσματα είναι πλήρως εμβολιασμένοι ενώ τα κλινικά συμπτώματα που εμφάνισαν είναι ήπια και ολιγοήμερης διάρκειας. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.