Διαφορα

Διχογνωμία για την επέκταση υποχρεωτικότητας εμβολιασμού

Τι συζητείται στο Μέγαρο Μαξίμου ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της covid-free άνοιξης.

Με την "Ομικρον" να επελαύνει, η κυβέρνηση έχει ρίξει όλο το βάρος στο πώς θα περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα το πέμπτο αυτό κύμα, αλλά και πώς η χώρα θα είναι όσο το δυνατόν πιο θωρακισμένη στην επόμενη φάση, ώστε να επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για «COVID free» άνοιξη. Στο πλαίσιο αυτό τις τελευταίες ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει συζήτηση για την επέκταση της υποχρεωτικότητας και στους άνω των 50 ετών, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ρεπορτάζ της η "Καθημερινή".

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, όπως άλλωστε είχε γίνει και σε άλλες φάσεις της πανδημίας, δέχεται διαφορετικές εισηγήσεις. Η πρώτη είναι για άμεση εφαρμογή της υποχρεωτικότητας και στους άνω των 50 ετών. Η προσέγγιση αυτή στηρίζεται στο ότι το μέτρο της υποχρεωτικότητας στους άνω των 60 ετών λειτούργησε σε ικανοποιητικό βαθμό καθώς αυξήθηκε ο εμβολιασμός στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία. 

Με το ίδιο σκεπτικό, λένε οι υποστηρικτές της άμεσης επέκτασης της υποχρεωτικότητας, θα αυξηθεί το ποσοστό και στους 50 και άνω και ο ερχόμενος Μάρτιος –που πολλοί τοποθετούν και τη λήξη της πανδημίας– θα βρει τον πληθυσμό ακόμα περισσότερο θωρακισμένο.

Υπάρχει όμως και η αντίθετη άποψη που λέει πως η λήψη νέων μέτρων δεν είναι της παρούσης. Οι υποστηρικτές αυτής της άποψης θεωρούν πως η επέκταση της υποχρεωτικότητας θα είχε πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα ένα με δύο μήνες πριν, όταν βρισκόμασταν πριν από την επέλαση της "Ομικρον". 

Σήμερα, με τη νέα μετάλλαξη να έχει σαρώσει ήδη σε νέες μολύνσεις και τους πολίτες να είναι σε πρωτοφανή κόπωση μετά από 23 μήνες πανδημίας, η επέκταση της υποχρεωτικότητας δεν ενδείκνυται για δύο λόγους: πρώτον, αυτός που θα κάνει τώρα την πρώτη δόση για να έχει κάποια ανοσία πρέπει να κάνει και τη δεύτερη: Συνεπώς θα περάσει τουλάχιστον ένας μήνας για να αποκτήσει κάποια ανοσία. Δεύτερος λόγος είναι πως στην παρούσα φάση η επέκταση της υποχρεωτικότητας θα πολλαπλασιάσει την κοινωνική κόπωση. 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε περισσότερα

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.