Διαφορα

Σε συστράτευση καλεί η ΑΣΕ στην κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Αρκαδίας

Ανακοίνωση για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Συνεδρίασε τη Δευτέρα 10/1/22 το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. Μέσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα σχολεία μετά την απόφαση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας ν’ ανοίξουν τα σχολεία, ουσιαστικά χωρίς να παρθεί ούτε ένα μέτρο για την προστασία της υγείας των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών τους, καθώς επίσης και τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες του επόμενου διαστήματος.

Συγκεκριμένα στον νομό Αρκαδίας, απουσίαζαν την πρώτη μέρα λόγω covid 24 εκπαιδευτικοί και 57 μαθητές!!! Τις επόμενες μέρες μετράμε πάλι αυξημένες απουσίες , για παράδειγμα υπάρχουν σχολεία που καταγράφουν απουσίες άνω των 30 παιδιών!!! Οι απουσίες αυτές δεν είναι μόνο απουσίες νοσούντων παιδιών, αλλά και παιδιών που βρίσκονται σε καραντίνα ή παιδιών που οι οικογένειές τους φοβούνται να τα στείλουν στο σχολείο. 

Η εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης, αφού αποκάλυψε την αγωνιώδη προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσουν μια μαγική εικόνα για το άνοιγμα των σχολείων την πρώτη ημέρα, τους προκλητικούς πανηγυρισμούς, ενώ έχουμε 25.000 κρούσματα μαθητών και εκπαιδευτικών και τις εγκληματικές της ευθύνες, τους προβληματισμούς των εκπαιδευτικών του νομού για το πώς θα καλύπτονται τα κενά των νοσούντων εκπαιδευτικών (τη στιγμή που ακόμη δεν έχουν καλυφθεί βασικά κενά σχολείων), αφού η κυβέρνηση λέει θα καλύπτονται εκ των ενόντων…… δηλαδή με μοίρασμα μαθητών στις υπόλοιπες τάξεις!!!,  τόνισε ότι ο κλάδος πρέπει να βρεθεί σε θέση μάχης και να διεκδικήσει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των μορφωτικών δικαιωμάτων. Τόνισε πως και σε επίπεδο νομού χρειάζεται να γίνει κινητοποίηση και οι εκπαιδευτικοί, μαζί με τους συλλόγους γονέων, να διεκδικήσουν τα απαραίτητα. Συγκεκριμένα, πρότεινε τις επόμενες μέρες (η πρόταση ήταν για την Τετάρτη ) να προχωρήσουμε σε κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση.

Η πλειοψηφούσα παράταξη (ΔΑΚΕ) δεν συμφώνησε με την κινητοποίηση και τον σχεδιασμό ενός σχεδίου δράσης του Συλλόγου, μπροστά στη σύνθετη κατάσταση που διαμορφώθηκε και η τοποθέτησή της κινήθηκε στη γραμμή πως καλύπτεται απλώς από τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας. 

Θεωρούμε πως δεν είναι καιρός για αδράνεια. Χρειάζεται να βγούμε μπροστά και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Γι αυτό, λαμβάνοντας υπ΄όψη και την απόφαση της ΕΛΜΕ Αρκαδίας για παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη  13/1/22 στην Περιφέρεια (Ναυπλίου 57), επανακαταθέσαμε πρόταση, για συμμετοχή. 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ (ΝΑΥΠΛΙΟΥ 57) στις 14:00.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.