Διαφορα

Νέα διάκριση για Εργαστήριο του ΠΑ.ΠΕΛ.

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη δράση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για τη διαδικτυακή κοπή βασιλόπιτας.

Μια νέα διάκριση έρχεται να προστεθεί στις περγαμηνές της πλατφόρμας του Εργαστηρίου Γνώσης και Αβεβαιότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την κοπή εικονικής βασιλόπιτας, αυτή της αιγίδας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Λίγο πριν την Πρωτοχρονιά το Εργαστήριο Γνώσης και Αβεβαιότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ενεργοποίησε ξανά την διαδικτυακή του πλατφόρμα για την κοπή εικονικής βασιλόπιτας.

Στη διεύθυνση http://pita.vacilos.com/ μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει τη δική του βασιλόπιτα, με τη ζάχαρη άχνη να σχεδιάζει το δικό του ξεχωριστό μήνυμα ή λογότυπο, να κόψει κομμάτια για τους συμμετέχοντες της διαδικτυακής του εκδήλωσης και όλοι μαζί να ψάξουν για το φλουρί. Η υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν, στο πλαίσιο των δράσεων του Εργαστηρίου για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Μια νέα διάκριση έρχεται να προστεθεί στις περγαμηνές της δράσης, αυτή της αιγίδας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. «Θέτουμε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης τη δράση της εικονικής βασιλόπιτας που υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας» αναφέρει η επιστολή του Υπουργού κ. Κυριάκου Πιερρακάκη και συνεχίζει «Για τη στήριξη της κοινωνίας στην περίοδο της πανδημίας την προηγούμενη χρονιά το Εργαστήριο Γνώσης και Αβεβαιότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προσέφερε δωρεάν προς το κοινό τη δυνατότητα διαδικτυακής κοπής της βασιλόπιτας».

Φυσικά χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την αναγνώριση του έργου μας από την πολιτεία και ευχαριστούμε τον Υπουργό για την υποστήριξή του. Πολύ περισσότερο όμως χαιρόμαστε με την αποδοχή που έχει η δράση μας στην κοινωνία. Η πλατφόρμα κάνει και πάλι θραύση καθώς πάνω από 50.000 άτομα έχουν συμμετάσχει σε διαδικτυακές κοπές πίτας από την ασφάλεια του υπολογιστή τους στις 3 πρώτες εβδομάδες του έτους, ενώ ο ρυθμός συμμετοχής του κοινού είναι αυξητικός. 

Η Εύη Τόγια, Υπεύθυνη Προβολής του Εργαστηρίου, δηλώνει χαρακτηριστικά: «Η ανάγκη για μείωση των πολυάριθμων συναθροίσεων εξακολουθεί να ισχύει και φέτος μιας και η πανδημία στη χώρα μας εξακολουθεί να το υπαγορεύει. Έτσι, είναι χαρά μας να μπορούμε να προσφέρουμε ξανά, δωρεάν, σε όποιον το επιθυμεί μια "γλυκιά" βασιλόπιτα για να την κόψει με φίλους, συγγενείς κι αγαπημένα πρόσωπα με άνεση και ασφάλεια.. και χωρίς τις επιπλέον θερμίδες!»

Ο Μανόλης Γουάλλες, Διευθυντής του Εργαστηρίου, προσθέτει: «Η διαδικτυακή κοπή της βασιλόπιτας είναι μια πρακτική λύση για τις οικογένειες που περνάνε τις γιορτές χωριστά. Κυρίως όμως, στην περίοδο της πανδημίας, είναι ένα εργαλείο που μας επιτρέπει να περιορίζουμε την εξάπλωση του κορονοϊού χωρίς να στερούμαστε τη χαρά μιας εκδήλωσης που είναι στενά συνυφασμένη με την κουλτούρα μας. Αν υπήρχε κάποιος φορέας που μέχρι σήμερα ανησυχούσε μήπως μια διαδικτυακή εκδήλωση φαινόταν λιγότερο ‘σοβαρή’ στο παραδοσιακό κοινό που απευθύνεται, ελπίζω πως η αιγίδα του Υπουργείου στη δράση μας θα τον καθησυχάσει.»

Το Εργαστήριο Γνώσης και Αβεβαιότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, περισσότερο γνωστό με το ακρωνύμιο ΓΑΒ LAB, δραστηριοποιείται κυρίως στις εφαρμογές της τεχνολογίας στις περιοχές του πολιτισμού και της εκπαίδευσης. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει σημαντικό κοινωνικό έργο με δράσεις όπως την διεξαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων για σχολικές τάξεις, την παροχή δωρεάν μαθημάτων ρομποτικής, την ανάπτυξη διαδικτυακών εκπαιδευτικών παιχνιδιών και άλλες. Πρόσφατα ίδρυσε την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Χώρος Καινοτομίας του ΓΑΒ LAB» η οποία αναλαμβάνει τη συνέχιση αυτού του έργου.

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.