Διαφορα

Κέρδη και ζημιές στο ελαιόλαδο μετράνε στην Αρκαδία

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Γλυκόπικρη η γεύση που άφησε η συγκομιδή του ελαιόλαδου.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Υπαιθρος-Χώρα", όλα δείχνουν πως η αύξηση της τιμής στην ενέργεια θα "διαταράξει" τη σχέση καλλιεργητή και ελαιοτριβείου, καθώς το κόστος πλέον οδεύει στα ύψη και απαιτείται άμεσα επαναπροσδιορισμός.

Η Χριστίνα Τρυφωνοπούλου, από την περιοχή της Μεγαλόπολης, που ασχολείται με την ελαιοκαλλιέργεια, ενώ παράλληλα επενδύει και στο ελαιοτριβείο, αναφερόμενη στη χρονιά που ολοκληρώθηκε τονίζει ότι "από πλευράς συγκομιδής, η Κορωνέικη είχε τα χαρακτηριστικά της περασμένης χρονιάς και χαρακτηρίζεται μέτρια.  Στον αντίποδα βρίσκεται η Αθηνοελιά που χαρακτηρίστηκε από πολύ μειωμένη παραγωγή". 

Επίσης, ο Κώστας Χριστοδουλόπουλος που είναι παραγωγός και διαθέτει ελαιοτριβείο, ενώ ασχολείται παράλληλα και με την εμπορία, επισημαίνει ότι "οι τιμές που διαμορφώθηκαν εφέτος σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο με δεδομένες τις αυξήσεις που καταγράφονται στο ρεύμα".

Διαβάστε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.