Διαφορα

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Υγείας στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο

Φωτογραφία: ppel.gov.gr

Ο κ. Χρονάς ενημερώθηκε για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης “Ευαγγελίστρια” επισκέφθηκε τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Αγγελος Χρονάς, ο οποίος συζήτησε με τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος Αναστάσιο Τζανή θέματα σχετικά με την λειτουργικότητα του εν λόγω νοσοκομείου.

Ο αντιπεριφερειάρχης, στη διάρκεια της παρουσίας του στο νοσοκομείο της αρκαδικής πρωτεύουσας, επισκέφθηκε τα ιατρεία του τμήματος των επειγόντων περιστατικών, την κλινική Covid και τα εμβολιαστικά κέντρα και συνομίλησε με συναδέλφους του γιατρούς. Παράλληλα ενημερώθηκε για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας που έχει λάβει το Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Αγγ. Χρονάς, στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο νοσηλεύονται 57 ασθενείς με Covid. Στο νοσηλευτικό αυτό ίδρυμα έχει διαμορφωθεί κλινική Covid χωρητικότητας 15 ασθενών, με δυνατότητα επέκτασής της σε χωρητικότητα κλινών 16 επιπλέον ασθενών (στην Ουρολογική Κλινική) και 24 επιπλέον ασθενών (στην Παθολογική Κλινική).

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς αυτοί εξελίσσονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς, καθώς αυτή τη στιγμή λειτουργούν 5 εμβολιαστικά κέντρα για ενήλικες και 1 εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά, στο οποίο μέχρι σήμερα, έχουν εμβολιαστεί 840 παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Επιπλέον, στην διάρκεια της επίσκεψης του αντιπεριφερειάρχη, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Περιφέρειας, συζητήθηκαν με τη διοίκηση του ιδρύματος τα τρία σημαντικά έργα αναβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Τρίπολης τα οποία χρηματοδοτούνται από τη Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αναλυτικά τα έργα αυτά αφορούν:

α) στην προμήθεια ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού 2.000.000 ευρώ, με τον σχετικό διαγωνισμό να βρίσκεται  σε εξέλιξη και στη φάση της αξιολόγησης,

β) στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου του Παναρκαδικού Νοσοκομείου με προϋπολογισμό 3.240.000 ευρώ, όπου έχει υπογραφεί σύμβαση για το ποσό των 384.000 ευρώ, ενώ και για το κυρίως έργο έχει προγραμματισθεί η υπογραφή της σύμβασης και

γ) στην καθ’ ύψος επέκταση του 3ου ορόφου πάνω από το ΤΕΠ, έργο προϋπολογισμού 260.000 ευρώ. Η μελέτη έχει εκπονηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και είναι χρηματοδοτούμενη εξ ολοκλήρου από αυτή, ενώ το αντικείμενο του έργου -ο προϋπολογισμός του οποίου εκτιμάται σε περίπου 10.000.000 ευρώ- θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ.

Σε δηλώσεις του, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Αγγ. Χρονάς εξέφρασε τις προσωπικές του ευχαριστίες καθώς και τις ευχαριστίες του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό για την συνδρομή τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας και τόνισε ότι "η Περιφέρεια θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο τους και να παρέχει κάθε μορφή βοήθειας, ειδικά μέσα σε αυτές τις δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες που βιώνουμε".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.