Διαφορα

"Ψυχική Υγεία και διαδίκτυο" (pics)

Φωτογραφία: Δελτίο τύπου/ Άγγελος Χρονάς

Επιτυχημένη η ημερίδα του ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας για την «Ψυχική Υγεία και το Διαδίκτυο»

Απονομή τιμητικής πλακέτας στον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας για την προσφορά του στο ΚΕΠΕΠΨΥ και απονομή πιστοποιητικών παρακολούθησης σε όσους ολοκλήρωσαν με επιτυχία το αντίστοιχο δωρεάν πρόγραμμα του ΚΕΠΕΠΨΥ   

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Απριλίου, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας η ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Ψυχική Υγεία και Διαδίκτυο» που διοργάνωσε το ΚΕΠΕΠΨΥ ΠΕ Μεσσηνίας σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ και το saferInternet4kids.gr με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας.

Στην εκδήλωση δόθηκαν τα πιστοποιητικά επιτυχούς παρακολούθησης στα 65 άτομα που ολοκλήρωσαν το αντίστοιχο δωρεάν επιμορφωτικό πρόγραμμα που υλοποίησε το ΚΕΠΕΠΨΥ σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ, ενώ ο Πρόεδρος του Κέντρου Άγγελος Χρονάς απένειμε τιμητική πλακέτα στον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνία πατέρα Φίλιππο Χαμαργιά για την πολυετή προσφορά του στο ΚΕΠΕΠΨΥ από τη θέση του Αντιπροέδρου του Κέντρου, τον οποίο και ευχαρίστησε για την άριστη συνεργασία που είχαν τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Χρονάς στο χαιρετισμό του, ως Πρόεδρος του ΚΕΠΕΠΨΥ, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Εμείς ως ΚΕΠΕΠΨΥ θέλουμε να είμαστε δίπλα στην τοπική κοινωνία με τις δράσεις μας και να προσφέρουμε γνώση και εφόδια και σε άλλους τομείς πέραν της πρόληψης των εξαρτησιογόνων ουσιών. Άλλωστε και η υπερβολική και λάθος χρήση του διαδικτύου είναι και αυτή μία εξάρτηση, που μπορεί με την πρώτη ματιά να μην τη διαπιστώνει κανείς, αλλά μακροπρόθεσμα μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις.

Θέλω να ευχαριστήσω τους ομιλητές στην αποψινή ημερίδα, τους συμμετέχοντες καθώς και όλους όσοι πήραν μέρος στην επιτυχή υλοποίηση του δωρεάν επιμορφωτικού προγράμματος με θέμα την Ψυχική Υγεία και το Διαδίκτυο.

Εμείς θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε όπως και όπου μπορούμε στην ενημέρωση των πολιτών γύρω από θέματα που απασχολούν την σύγχρονη εποχή».

Από τη δική του πλευρά ο Αν. Καθηγητής του Εργαστηρίου Πειραματικής Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ Πέτρος Ρούσος μίλησε για τις σύγχρονες  προκλήσεις για την ψυχική υγεία που ανακύπτουν από την κατάχρηση του Διαδικτύου και αναφέρθηκε στους τομείς που ασχολείται τόσο το πρόγραμμα Ψυχική Υγεία και Διαδίκτυο όσο  και το νέο μεταπτυχιακό κυβερνοψυχολογίας του  τμήματος Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ. 

Ο κ. Ρούσος Τέλος συνεχάρη όλους όσοι παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα «Ψυχική Υγεία και Διαδίκτυο» στην Μεσσηνία και τους καλωσόρισε στο δίκτυο συνεργαζόμενων ειδικών του προγράμματος.

Ο Εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου Ιατρός Γιώργος Κορμάς παρουσίασε τα στοιχεία της έρευνας του ΕΚΑΔ σε 5000 μαθητές γυμνασίου και λυκείου .

Βάσει των στοιχείων:

63% των μαθητών αδιαφορούν για την διαδικτυακή τους φήμη

25% των μαθητών δέχονται σεξουαλική παρενόχληση 

6% των μαθητών στέλνουν γυμνές φωτογραφίες 

37% των μαθητών βιώνουν περιβάλλοντα μισαλλοδοξίας και ρατσισμού .

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι τα παιδιά πλέον απομακρύνονται από το παραδοσιακό αξιακό σύστημα και υιοθετούν συμπεριφορές επηρεασμένες από την ενασχόληση τους με το διαδίκτυο  με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Να αναφέρουμε πως στην ημερίδα μίλησε και η Εκπαιδευτικός Ιωάννα Παπαμιχαλοπούλου για τα προγράμματα του ΚΕΠΕΠΨΥ και πως τα βλέπει ένας εκπαιδευτικός που τα παρακολουθεί.

Στην ημερίδα παρευρέθησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος Καλαμάτας Γιώργος Φάβας, ο Αντιδήμαρχος Πύλου –Νέστορος και μέλος του ΔΣ του ΚΕΠΕΠΨΥ Δημήτρης Γαϊτάνης, ο εκπρόσωπος του Φαρμακευτικού Συλλόγου και μέλος του ΔΣ του ΚΕΠΕΠΨΥ Νίκος Μαθιόπουλος και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας. Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους την ημερίδα η Πρόεδρος του ΕΕΣ Καλαμάτας Δήμητρα Ψαρούλη , η Πρόεδρος των ατόμων με εμπειρία Καρκίνου του Συλλόγου «ΞΑΝαρχίζω» Πολυτίμη Κυπραίου και η Αγγελική Ρουμελιώτου, Επιμελήτρια Ανηλίκων, Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.