Διαφορα

Και το Σωματείο εργαζομένων στις εμπορικές επιχειρήσεις στο συλλαλητήριο της Πρωτομαγιάς

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Καλεί άπαντες να δώσουν το "παρών" στην απεργιακή συγκέντρωση της πλατείας Πετρινού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

Η 1η Μάη είναι ημέρα έμπνευσης και διεθνιστικής αλληλεγγύης για όλη την εργατική τάξη, τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τιμάμε τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές, τους αλύγιστους της ταξικής πάλης που φυλακίστηκαν, βασανιστήκαν, έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για τα δικαιώματα της τάξης μας, την απελευθέρωση από τη μισθωτή σκλαβιά, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Κρατάμε γερά το νήμα που διαπερνά και συνδέει την Πρωτομαγιά του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, της Καισαριανής και του Αϊ Θανάση της Τρίπολης το 1944 και κάθε Πρωτομαγιά έως σήμερα, μέρα - σύμβολο για το δίκιο της τάξης μας.

Σήμερα στη σκιά ενός ακόμα ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία που ματώνει τους λαούς πάνω στους αιματοβαμμένους δρόμους των επιχειρηματικών κερδών, τη λυσσασμένη επίθεση των κυβερνήσεων απέναντι στη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων και στο δικαίωμα να οργανώνονται στα συνδικάτα και να αγωνίζονται, να απεργούν, τα μηνύματα της εργατικής πρωτομαγιάς αποτελούν φωτεινό φάρο για τους εργάτες όλου του κόσμου, κάνουν επίκαιρο το σύνθημα ότι “ελπίδα είναι η πάλη των λαών”.

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας δεν έχουν κανένα συμφέρον να διαλέξουν στρατόπεδο ληστών για τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων όπλων. Εδώ και τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για:

• Καμιά συμμετοχή στον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα.

• Να μην χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος για τα σχέδια των μακελάρηδων.

• Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα στις εργαζόμενες και στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα στην Αρκαδία, για να δυναμώσει η οργάνωση και η πάλη ενάντια στην ακρίβεια, τον πόλεμο, την εκμετάλλευση.

Όχι νέες αιματηρές θυσίες για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας!

Βγάζουμε τις ανάγκες μας στο προσκήνιο

Είναι ανάγκη να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για:

• επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό, 

• αυξήσεις στους μισθούς πάνω από το ύψος του πληθωρισμού

• κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, 

• γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα

• διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1Η ΜΑΗ 2022 ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ, ΣΤΗΝ ΠΛ. ΠΕΤΡΙΝΟΥ, 10:30πμ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.