Διαφορα

"Βάζει πλάτη" το υπουργείο για την ολοκλήρωση έργων και στην Πελοπόννησο

Προχωρά άμεσα σε 5 παρεμβάσεις ώστε να μην επηρεαστούν σημαντικά έργα λόγω της διεθνούς κρίσης!

Στην υιοθέτηση και προώθηση παρεμβάσεων με στόχο τη θωράκιση των εκτελούμενων και δημοπρατούμενων έργων προχωράει άμεσα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η αντιμετώπιση της αύξησης στις τιμές των υλικών αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν την Τετάρτη 4 Μαΐου ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής και ο υφυπουργός, αρμόδιος για τις υποδομές κ. Γιώργος Καραγιάννης, με εκπροσώπους των εργοληπτών.

Στη συνάντηση, ο Υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εταιρειών ότι άμεσα προωθείται διπλό πακέτο παρεμβάσεων: τέσσερεις θεσμικές για τη συνέχιση των έργων και μια τεχνικής φύσεως-με επιμήκυνση προθεσμιών.

Ειδικότερα:

Οι τέσσερις θεσμικές παρεμβάσεις είναι:

- Έκδοση συντελεστών αναθεώρησης για το Δ’ τρίμηνο του 2021 εντός Μαΐου

- Τιμολόγηση ασφάλτου, PVC και πολυαιθυλενίου με απολογιστικό τρόπο

- Θέσπιση πριμ ολοκλήρωσης έργων

- Ενεργοποίηση επιτροπής διαπίστωσης τιμών Δημοσίων έργων.

Επίσης, επιμηκύνεται η προθεσμία εκτέλεσης των έργων έως 6 μήνες

Με τις κινήσεις αυτές, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, κινητροδοτεί τους αναδόχους να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τα έργα, αφού το πριμ θα δίνεται μόνο σε ολοκληρωμένα και χωρίς καθυστερήσεις έργα.

Παράλληλα, με τις πέντε παρεμβάσεις, παρέχεται η αναγκαία ανάσα στην αγορά με την επιμήκυνση των έργων χωρίς τον κίνδυνο δικαστικών εμπλοκών.

Ουσιαστικά, η συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται να δώσει τη λύση σε αρκετά από τα ανοικτά, σημαντικά έργα που αφορούν και την Τρίπολη, όπως π.χ. η ανάπλαση της πλατείας Αγίου Βασιλείου! 

Διαβάστε εδώ πρόσφατο ρεπορτάζ του arcadia938 για το θέμα

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.