Διαφορα

Τον Ιούνιο το συνέδριο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής

Θα προσκληθούν και πολιτικά στελέχη του Νομού Αρκαδίας, όπως είναι οι εν ενεργεία βουλευτές και άλλοι θεσμικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς.

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο 75ο Εθνικό Συνέδριο απηύθυνε η ηγεσία της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, γνωστοποιώντας το περιεχόμενο του προγράμματος των εργασιών, που πρόκειται να λάβουν χώρα από τις 9 έως τις 12 Ιουνίου στο Σικάγο.

Οπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, την οποία δημοσίευσε η ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης, το εφετινό συνέδριο περιλαμβάνει ένα ευρύ κάλεσμα το οποίο απευθύνεται και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού καθώς, εκτός από τα στελέχη της Ομογένειας, θα προσκληθούν και πολιτικά στελέχη του Νομού Αρκαδίας, όπως είναι οι εν ενεργεία βουλευτές και άλλοι θεσμικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς.

Η κεντρική θεματική ενότητα είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, με το πλαίσιο των εργασιών να εστιάζει σε τρεις διαφορετικούς πυλώνες: την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το μέλλον του Ελληνισμού στις ΗΠΑ αλλά και το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, που αποτελεί μια από τις πλέον σημαντικές προσφορές των αποδήμων της Αρκαδίας προς την ιδιαίτερή τους πατρίδα.

Παράλληλα, τονίζεται ότι η Ομοσπονδία θα τιμήσει όλους τους εν ζωή Προέδρους με τo Βραβείο  «Αλέξανδρος Παπαναστασίου», αναγνωρίζοντας τη σημαντική προσφορά τους στην Οργάνωση, την ελληνοαμερικανική κοινότητα όπως επίσης και για το γεγονός ότι διατηρούν την Παναρκαδική Ομοσπονδία στο κορυφαίο επίπεδο των οργανώσεων. Επιπλέον, στα τιμώμενα πρόσωπα περιλαμβάνονται ο Κυβερνήτης της Μεσοδυτικής Περιφέρειας, Ταξιάρχης Σταματόπουλος, ο οποίος θα λάβει το βραβείο  «Βασίλειος Χέλης», αλλά και το ζεύγος Δημητρίου και Ελένης Μπούση, που θα λάβουν το βραβείο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Τέλος, τονίζεται ότι στις παράλληλες δραστηριότητες του συνεδρίου συγκαταλέγεται το επίσημο δείπνο που θα λάβει χώρα το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Αγίου Νεκταρίου, όπως επίσης και το καθιερωμένο πικνίκ της Μεσοδυτικής Περιφέρειας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καλούν και να δηλώνουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 630-833-1900.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.