Διαφορα

Το Σωματείο Ενέργειας Πελοποννήσου στο πλευρό των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

"Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ", τιτλοφορείται η ανακοίνωση που εξεδόθη.

Αναλυτικά το περιεχόμενό της:

Η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε αιφνιδιαστικά την Παρασκευή 10-6-2022 κατάπτυστη τροπολογία, με την οποία πετάει στο δρόμο  όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ με ταυτόχρονη παύση της λειτουργίας της μέχρι τον Αύγουστο. Η ειδική διαχείριση με αισχρά τελεσίγραφα και ωμούς εκβιασμούς, ως εντολοδόχος της κυβέρνησης  τρομοκρατεί τους εργαζόμενους ώστε να παραιτηθούν από το δικαίωμα τους στη δουλειά με «αντάλλαγμα» μερικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου 1-2 μηνών…(!).Το τελεσίγραφο αναφέρει ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα σταματήσει τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και θα οδηγηθούν στην ανεργία όλοι οι εργαζόμενοι, αλλά και όσοι ζουν από την δραστηριότητα της ΛΑΡΚΟ.

Πρόκειται για ωμή βία ενάντια στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους από την κυβέρνηση και τα αρπαχτικά. Στους εργαζόμενους που με το αίμα και τον ιδρώτα τους έφτιαξαν τις υποδομές της ΛΑΡΚΟ, μιας δημόσιας επιχείρησης με τεράστιο ορυκτό πλούτο που θα μπορούσε να λειτουργεί υπηρετώντας την ευημερία του λαού.

Η κυβέρνηση ξεπουλώντας τον ορυκτό πλούτο της χώρας χαρίζει τη ΛΑΡΚΟ σε μια χούφτα ολιγάρχες διασφαλίζοντας τους τεράστια κέρδη, την ίδια στιγμή  που απολύει και ξεσπιτώνει τους εργαζόμενους, έχοντας συμπαραστάτες της το τελευταίο διάστημα τον κυβερνητικό συνδικαλισμό που προσπαθεί να διασπάσει τον συγκλονιστικό αγώνα που δίνουν ΕΝΩΜΕΝΟΙ οι εργαζόμενοι εδώ και σχεδόν τρία χρόνια.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον συγκλονιστικό και δίκαιο αγώνα που δίνετε εδώ και σχεδόν τρία χρόνια σε αντίξοες συνθήκες, κόντρα στις αντεργατικές αποφάσεις της κυβέρνησης και στα οικονομικά συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων, για να κρατήσετε ανοιχτή τη Δημόσια ΛΑΡΚΟ διεκδικώντας το δικαίωμα στο μεροκάματο, το δικαίωμα στην ασφάλεια στους χώρους εργασίας, το δικαίωμα στη ζωή. Ο ηρωικός σας αγώνας σας αποτελεί φάρο για ολόκληρη την εργατική τάξη της χώρας, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι στον κλάδο της ενέργειας στεκόμαστε αλληλέγγυοι σ’ αυτόν τον αγώνα για να ματαιωθούν τα εγκληματικά, αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης και των αρπαχτικών.

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !

Να αποσυρθεί τώρα η επαίσχυντη τροπολογία που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.