Διαφορα

Θανάτωση πιθήκου προκαλεί "οργή" στα Ελληνικά social media

Φωτογραφία: dreamstime.com

Η "εξουδετέρωση" χιμπαντζή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις

Μάλιστα, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία απηύθυνε κάλεσμα σε διαμαρτυρία έξω από τον παραπάνω χώρο, προγραμματισμένη για σήμερα στις 17:00.

Όπως ανακοίνωσε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, υπήρξε επεισόδιο μεταξύ των χιμπατζήδων και ο μεγαλύτερος κατάφερε να περάσει τον ηλεκτροφόρο φράκτη και την τάφρο περιμετρικά του κλουβιού του, βγαίνοντας στον περιβάλλοντα χώρο. Αμέσως ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο του Πάρκου για ανάλογες περιπτώσεις. 

Ενημερώθηκε η αστυνομία, απομονώθηκαν οι επισκέπτες και ο χιμπατζής, με τις συντονισμένες κινήσεις του προσωπικού ασφαλείας παρουσία των κτηνιάτρων, οδηγήθηκε σε απομονωμένο χώρο στην περίμετρο ασφαλείας του Πάρκου, όπου και κρίθηκε απαραίτητη η εξουδετέρωση του 20 λεπτά αργότερα.

Το ζώο που θανατώθηκε, ήταν το μεγαλύτερο από τους χιμπατζήδες του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, 27 ετών και περίπου 1.80 σε ύψος.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.