Διαφορα

Το μεγάλο "comeback" του λιγνίτη

Υπερδιπλασιασμό παρουσιάζει η παραγωγή του τις τελευταίες ημέρες...

Σημαντική αύξηση παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες η παραγωγή ηλεκτρισμού από λιγνίτη, ως αποτέλεσμα των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στο ηλεκτρικό σύστημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του διαχειριστή του συστήματος ΑΔΜΗΕ, η λιγνιτική παραγωγή παρουσιάζει υπερδιπλασιασμό και αντιπροσωπεύει πλέον πάνω από το 20% του συνολικού μείγματος παραγωγής, όταν μόλις πριν λίγες εβδομάδες οι λιγνίτες παρουσίαζαν ελάχιστη συνεισφορά στην κάλυψη των αναγκών του συστήματος.

Ωστόσο, καθώς οι συνθήκες της αγοράς έχουν διαφοροποιηθεί, έχει ήδη ξεκινήσει να τίθεται σε εφαρμογή η στρατηγική για ενίσχυση της λιγνιτικής παραγωγής, η οποία συγκυριακά εμφανίζεται λόγω της έκρηξης των τιμών του φυσικού αερίου, πιο ανταγωνιστική από την ηλεκτροπαραγωγή από μονάδες φυσικού αερίου.

Διαβάστε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.