Διαφορα

10 διάσημοι Έλληνες που πέτυχαν στις Πανελλαδικές

 Με αφορμή τα φετινά αποτελέσματα, να μερικοί που τα παράτησαν ή δεν ασχολήθηκαν με το αντικείμενο των σπουδών τους 

 

Μην ξεχνάμε όμως ότι εκτός από αυτούς που περνούν στις Πανελλαδικές και σκίζουν στη μετέπειτα πορεία τους, υπάρχουν αυτοί που σκίζουν παρότι δεν πέρασαν ή κι αυτοί που σκίζουν σε άλλο τομέα.  

 

 Να μερικοί:  

Αύγουστος Κορτώ

"Ο Αύγουστος Κορτώ (ψευδώνυμο του Πέτρου Χατζόπουλου, Θεσσαλονίκη, 1979) είναι Έλληνας συγγραφέας και μεταφραστής. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στην Ιατρική σχολή του ΑΠΘ, χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Το 1999 δημοσίευσε την πρώτη συλλογή διηγημάτων του, το Βιβλίο των βίτσιων, και έκτοτε ασχολείται συστηματικά με τη συγγραφή και τη μετάφραση".  

 

Να τι είχε πει σε μία του συνέντευξη: Όταν ήμουν μικρός ήθελα να γίνω αρχαιολόγος και άλλα διάφορα πράγματα, αλλά όχι συγγραφέας. Πάντως, μπήκα στην Ιατρική του ΑΠΘ το 1996. Δεν ήθελα να γίνω γιατρός, απλώς από εγωισμό ήθελα να περάσω στη σχολή με τα περισσότερα μόρια. Στην αρχή ταμπουρώθηκα στο οχυρό της Ιατροδικαστικής, αλλά είδα ότι δεν άντεχα αυτή την καθημερινή επαφή με τον θάνατο. Μετά στράφηκα στην ψυχανάλυση, επειδή η μάνα μου ήταν διπολική και είχαμε μεγάλο ιστορικό ψυχικών προβλημάτων στην οικογένεια. Είχα περάσει και την πρώτη καταθλιψούλα γύρω στα είκοσι και φαντασιωνόμουν ότι θα γίνω ο ψυχίατρος που θα κάνω καλά τη μάνα μου και μετά εμένα.  

 

Έπειτα από πολλά χρόνια ψυχοθεραπείας και ψυχανάλυσης αντιλήφθηκα ότι είναι επίσης πάρα πολύ δύσκολο να είσαι συνέχεια αντιμέτωπος με την κατάθλιψη, την απόγνωση και την ατελείωτη νεύρωση. Ουδέποτε αποφοίτησα. Τα εκπαιδευτικά μου προσόντα σταματάνε στο λύκειο. Πάντα αστειευόμουν λέγοντας ότι "είμαι απόφοιτος λυκείου, όπως το ίνδαλμά μου, ο Μάνος Χατζιδάκις".    

 

Δέσποινα Βανδή

 Η οικογένειά της προερχόταν απ' τον Πόντο κι η ίδια μεγάλωσε στην Καβάλα.   Εκεί έδωσε Πανελλήνιες και κατάφερε να περάσει στο τμήμα "Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας" της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.   Στην Θεσσαλονίκη όμως που πήγε να σπουδάσει, άρχισε να τραγουδάει και στη συνέχεια παράτησε τελείως τις σπουδές της και δεν πήρε ποτέ πτυχίο.  

 

Τρίβια: Στην αρχή της καριέρας της άλλαξε το επίθετό της σε "Βανδή", για να κρύψει από τους γονείς της ότι τραγουδούσε. (Δηλαδή υποτίθεται ότι το γεγονός πως το κανονικό της επίθετο ήταν Μαλέα δεν έπαιξε κανέναν ρόλο;) 

 

Διονύσης Σαββόπουλος

Θα μπορούσε να είχε γίνει δικηγόρος. Ευτυχώς έγινε τραγουδοποιός.    Ο Σαββόπουλος έδωσε εξετάσεις για να μπει στη Νομική και τα κατάφερε να περάσει το δεύτερο έτος. Σπούδασε για λίγο καιρό (στη Νομική Σχολή του Αριστοτελειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης) αλλά δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του. Ταυτόχρονα ξεκίνησε να σπουδάζει μουσική με τον Αλέξανδρο Αινειάν, πράγμα πολύ καλύτερο.   Τότε αποφάσισε να εγκαταλείψει το πτυχίο και να πάει στην Αθήνα, κι η συνέχεια είναι γνωστή. 

 

Λάκης Λαζόπουλος

Νομική πέρασε και ο Λαζόπουλος, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και απ' ό,τι καταλαβαίνω πήρε και το πτυχίο του στην Κομοτηνή.  Δεν το χρησιμοποίησε άμεσα, αλλά αντί για να αγορεύει στις αίθουσες των δικαστηρίων, αγορεύει στην τηλεόραση.

 

Δούκισσα Νομικού

Πολλοί εκπλήσσονται που η παρουσιάστρια πέρασε στην ΑΣΟΕΕ. Ακόμα περισσότεροι που ολοκλήρωσε τις σπουδές της, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και πήρε το πτυχίο της στον οικονομικό κλάδο.   Μπορεί να μην έκανε επάγγελμα σχετικό με το πτυχίο της, αλλά είναι σίγουρο πως κανένας εργοδότης και καναλάρχης δεν μπορεί να την ξεγελάσει στα οικονομικά θέματα του συμβολαίου της. 

 

Χάρης Ρώμας

Ο Χάρης Ρώμας αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών, πράγμα που ήθελαν οι γονείς τους καθώς δεν ήθελαν να ασχοληθεί με το χώρο της υποκριτικής.   Θα μπορούσε να γίνει γιατρός λοιπόν, μια και είχε το πτυχίο, αλλά ακολουθησε το όνειρό του και μάλιστα άλλαξε το επίθετό του, παίρνοντας αυτό της μητέρας του, επειδή ο πατέρας του δεν δεχόταν ο γιος του να κουβαλά το οικογενειακό όνομα (!). Τα ξαναβρήκαν έκτοτε, αλλά ο Ρώμας έγινε γνωστός με αυτό το επίθετο και δεν το ξανάλλαξε.    

 

Θάνος & Ανδρέας Μικρούτσικος

"Πήγαινε σχολείο στο Στρούμπειο και ήταν ένας πολύ καλός μαθητής. Ήθελε να γίνει μαθηματικός, γιατί είχε επηρεαστεί από τον πατέρα του, αλλά το συζήταγε και για πυρηνικός φυσικός. Τα καλοκαίρια κάναμε μπάνιο στα Μποζαΐτικα, μαζί και με τον Θάνο. Από τότε αγαπούσαν και οι δύο τη μουσική και το έδειχναν με κάθε τρόπο" λέει ο ξάδελφος Γιώργος Μικρούτσικος.    

 

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος, όπως και ο αδελφός του, ο συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος, σπούδασαν μαθηματικοί. Τα μαθηματικά ήταν στο DNA τους, αφού ο πατέρας τους υπήρξε σπουδαίος επιστήμονας και ιδιοκτήτης φροντιστηρίου στο κέντρο της Αθήνας.  

 

Τελικά και οι δύο ασχολήθηκαν από νωρίς με τη μουσική. Ο Αντρέας δεν έμεινε εκεί αφού άρχισε να παρουσιάζει τηλεπαιχνίδια όπως ήταν το Μεγάλο Παζάρι στο MEGA, και αργότερα τοκ σόου και ριάλιτι. Σ' αυτά χρησιμοποιούσε αρκετά το αναλυτικό, μαθηματικό του μυαλό (με άλλα λόγια ξεκινούσε τώρα να μιλάει και να αναλύει ασημαντότητες, και τελείωνε μεθαύριο).   

 

Γιώργος Λιάγκας

 

Πέτυχε στις Πανελλαδικές και σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Πήρε μάλιστα το πτυχίο του απ' τη Σχολή Μηχανολογων Μηχανικών.  

 

Αντί για μηχανολόγος μηχανικός, παραλίγο να γίνει πιανίστας. Μάλιστα όσο σπούδαζε δούλευε ως πιανίστας σ' ένα πιάνο-μπαρ της Αθήνας. Εκεί τον εντόπισε ο σκηνοθέτης Κώστας Καραγιάννης και τον συμβούλευσε να γίνει δημοσιογράφος. Τώρα πώς του ήρθε του Καραγιάννη να καταλάβει απ' τον τρόπο που έπαιζε πιάνο ο Λιάγκας ότι θα γινόταν καλός (;) δημοσιογράφος, κανείς δεν ξέρει. Πάντως ο Λιάγκας ακολούθησε τη συμβουλή του.  

 

Έκανε πολιτικό και κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ στο ΣΚΑΪ (που στη συνέχεια μετατράπηκε σε Alpha), ενώ γνωστός έγινε απ' την παρουσίαση των Lifestyle δελτίων του Star έχοντας στο αυτί του συνεχώς τον Σταμάτη Μαλέλη. (Μετά τηλεπαιχνίδια και πρωϊνάδικα.)  

 

 

Νίκος Καρβέλας

Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ήδη όμως τότε, στα τέλη της δεκαετίας του '70 συνέθετε τραγούδια και μάλιστα είχε φτιάξει κι ένα συγκρότημα που ήταν επηρεασμένο απ' τους Rolling Stones.   Τελικά δεν έγινε ούτε δικηγόρος, αλλά ούτε Μικ Τζάγκερ.

 

Πηγή: lifo.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.