Διαφορα

Στη Μεγαλόπολη Νορβηγοί και Φινλανδοί δασοκομάντος

Φωτογραφία: facebook Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής

Οι δύο αποστολές θα αναπτυχθούν σε δύο βάρδιες, εναλασσόμενες διαδοχικά ανά 15 ημέρες.

Στη Μεγαλόπολη βρίσκονται από την Κυριακή 31 Ιουλίου, 27 Νορβηγοί δασοκομάντος, ενώ χθες αφίχθησαν ακόμη 48 συνάδελφοί τους από τη Φινλανδία. Οι δύο αποστολές θα αναπτυχθούν σε δύο βάρδιες, εναλασσόμενες διαδοχικά ανά 15 ημέρες, στα πλαίσια της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών, που το τελευταίο διάστημα ταλανίζουν την Πελοπόννησο.

Το πιλοτικό πρόγραμμα προεγκατάστασης (pre-positioning pilot project) υλοποιείται μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συνδυάζει Έλληνες και Ευρωπαίους πυροσβέστες, προκειμένου να μπορεί να γίνεται άμεση παρέμβαση στις περιοχές της Πελοποννήσου και να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος με τη μεταφορά πυροσβεστικών δυνάμεων από άλλα σημεία της χώρας.

“Σε πρόσφατη επίσκεψή μας στην Τρίπολη, ακόμα και οι απλοί άνθρωποι ρωτούσαν πότε θα μας έρθουν οι Ευρωπαίοι πυροσβέστες. Οι Έλληνες πυροσβέστες μετά την περσινή εμπειρία αλλά και προηγούμενες εμπειρίες περιμένουν τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους για να δράσουν από κοινού σε ένα δύσκολο πεδίο όπως είναι η φετινή περίοδος των πυρκαγιών λόγω της κλιματικής κρίσης“, ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, την Κυριακή, κατά την υποδοχή στη χώρα μας μηχανοκίνητων τμημάτων με 25 πυροσβέστες από τη Γαλλία, που θα εγκατασταθούν ως τις 31 Αυγούστου στην Αθήνα.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.