Διαφορα

Απελευθέρωση φασιανών στην περιοχή της Τάκας (pics)

Φωτογραφία: ppel.gov.gr

Παρουσία του Π. Νίκα και του Κ. Τζιούμη.

Στην απελευθέρωση 200 φασιανών στην περιοχή της λίμνης Τάκα, από τον 1ο Κυνηγετικό Σύλλογο και το Δασαρχείο Τρίπολης, παρέστη χθες Τετάρτη 3 Αυγούστου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μετά από σχετική πρόσκληση.

Ο περιφερειάρχης, σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στην συμβολή του συλλόγου και τη συνδρομή του σε περιβαλλοντικά ζητήματα, ενώ παράλληλα επισήμανε τη σημασία των προϋπολογισμού 325.000 ευρώ έργων διαμόρφωσης και περιβαλλοντικής αναβάθμισης του ταμιευτήρα της Τάκας, που έχει υλοποιήσει η Περιφέρεια, αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι περιμετρικά της λίμνης έχει γίνει φύτευση περί των 800 δέντρων 12 διαφορετικών ειδών, οδοστρωσία και ασφαλτόστρωση του περιμετρικού δρόμου για να χρησιμοποιηθεί ως ποδηλατόδρομος, διαμόρφωση του παραλίμνιου τμήματος με κυβόλιθους, παγκάκια και κάδοι απορριμμάτων και διαμόρφωση χώρων επισκεπτών.

Από τους εκπροσώπους του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου ζητήθηκε από τον περιφερειάρχη η στήριξη της Περιφέρειας για την δημιουργία πάρκου στην περιοχή με σκοπό την ενίσχυση της ορνιθοπανίδας.

Παρέστησαν στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός και ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.