Διαφορα

Οι αλλαγές που κάνουν τη διαφορά σε μια ανακαίνιση σπιτιού

Σε μια ανακαίνιση σπιτιού, οι εργασίες και οι αλλαγές που γίνονται μπορεί να είναι από «αόρατες», έως κι εξόφθαλμες.

Αν έχουμε κατά νου να προχωρήσουμε σε μια ολική ή μερική ανακαίνιση σπιτιού, τότε σίγουρα μας ενδιαφέρει απόλυτα το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα. Αυτό το αποτέλεσμα καθορίζεται από συγκεκριμένους παράγοντες, που θα αναλύσουμε παρακάτω.

Πάμε να δούμε συγκεκριμένα ποια στοιχεία είναι αυτά που κάνουν το σπίτι μας να φαίνεται με μία ματιά ανανεωμένο. Δίνοντας την απαραίτητη έμφαση σε αυτά, μπορούμε να κάνουμε μια στοχευμένη ανακαίνιση σπιτιού. Δεν είναι τα μόνα σημαντικά, όμως είναι αυτά που βλέπουμε εμείς (και οι καλεσμένοι μας) πρώτοι. 

1.Τοίχοι

Δεν χρειάζεται καν να πέσει το μάτι σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Με το που μπαίνεις σε έναν χώρο και βλέπεις τη γενική του εικόνα φροντισμένη από χρωματικής άποψης, καταλαβαίνεις ότι έχει γίνει μια καλή ανανέωση. Το βάψιμο των τοίχων, όσο απλή εργασία κι αν φαίνεται, κάνει τη διαφορά σε ολική και μερική ανακαίνιση σπιτιού. Ακόμα κι αν δεν έχεις σκοπό να αλλάξεις τη χρωματική παλέτα του χώρου, η ανανέωση του χρώματος φωτίζει αμέσως τον χώρο.

2.Φωτισμός

Εκτός από τον φωτισμό - «ψευδαίσθηση», υπάρχει και ο κανονικός, που θα πρέπει να φροντίσεις κατά την ανακαίνιση σπιτιού. Η ενίσχυση του φυσικού φωτισμού μπορεί να επιτευχθεί με νέα, σύγχρονα κουφώματα, όπως και με την κατασκευή νέων παραθύρων. Εκτός αυτού, θα πρέπει να προσέξεις και τις πηγές τεχνητού φωτός. Μία λύση είναι η προσθήκη φωτισμού LED σε συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού, όπως είναι οι εσοχές.

3.Πάτωμα

Σίγουρα, η «βαβούρα» που φέρνει η αντικατάσταση ή η ανανέωση του δαπέδου δεν σε εμπνέει. Όμως, αυτή είναι η ουσιαστική λύση που ψάχνεις για εμφανείς αλλαγές στο σπίτι σου. Με την αντικατάσταση πατώματος, διώχνεις κάθε τελευταίο ίχνος «κακομεταχείρισης» που έχει υποστεί. Τακούνια κι έπιπλα που έχουν συρθεί πάνω τους, σκασίματα από υγρασία και ξεθώριασμα του βερνικιού, είναι λίγα μόνο από τα συμπτώματα που εμφανίζουν τα πατώματα σε σπίτια λίγο πριν ανακαινιστούν.

4.Πόρτες

Άλλη μία ανανέωση που αξίζει είναι οι πόρτες του εσωτερικού χώρου του σπιτιού. Είναι εύκολο να προστρέξει κανείς στην αντικατάσταση της εξώπορτά του για λόγους ασφαλείας, όμως, παράλληλα οι υπόλοιπες πόρτες παραμένουν «παραπονεμένες». Αν θέλεις να φωτίσεις περαιτέρω τον χώρο σου, μην αγνοήσεις τη σημασία μιας πόρτας σε φωτεινά χρώματα. Αν πάλι, θέλεις με κάποιον τρόπο να δώσεις ένταση στον χώρο σου, τότε δεν έχεις παρά να επιλέξεις μια πόρτα σε έντονο χρώμα. 

5.Νέες ηλεκτρικές συσκευές

Αυτό αποκλείεται να μην το είχες σκεφτεί. Είτε ανακαινίζεις μόνο έναν χώρο, είτε προχωράς σε ολική ανακαίνιση σπιτιού, γνωρίζεις ήδη ότι τον τόνο της ανακαίνισης τον δίνουν οι ηλεκτρικές συσκευές που θα διαλέξεις.  Βρες αυτές που εξυπηρετούν τις ανάγκες σου και είναι μιας καλής ενεργειακής κλάσης, ώστε να έχεις το μεγαλύτερο δυνατό «κέρδος».

Το φαίνεσθαι σε καμία περίπτωση δεν είναι πιο σημαντικό από τις ουσιώδεις αλλαγές που μπορούν να γίνουν στον χώρο σου. Όμως, δεν παύει να είναι ο βασικός παράγοντας αισθητικής αναβάθμισης του σπιτιού σου. Άλλωστε, όταν ακούς τον όρο «ανακαίνιση σπιτιού», μάλλον δεν σκέφτεσαι στεγανοποίηση ταράτσας, αλλά νέους τοίχους και δάπεδα, έτοιμα να υποδεχθούν ένα πιο ευοίωνο μέλλον.

Άρθρο από https://www.dynamichome.gr/ 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.