Διαφορα

Τέλος τα μετρητά σε όλα τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ & ΔΥΠΑ!

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Τι αλλάζει από την πρώτη ημέρα του νέου έτους...

Μια νέα ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα μπαίνει στη ζωή των δικαιούχων των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ (με εξαίρεση τα αναπηρικά) και της ΔΥΠΑ π.ΟΑΕΔ από το 2023. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την καταβολή των επιδομάτων περιλαμβάνει την καταβολή των επιδομάτων μόνο μέσω προπληρωμένης κάρτας.

Αυτό σημαίνει ότι για περίπου 2 εκατομμύρια δικαιούχους τα ποσά των επιδομάτων με εξαίρεση τα αναπηρικά επιδόματα θα μπαίνουν σε προπληρωμένη κάρτα και όχι σε τραπεζικούς λογαριασμούς κσι έτσι οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν την προπληρωμένη κάρτα και να κάνουν τα ψώνια τους. Σήμερα με προπληρωμένη κάρτα κατά το ήμισυ καταβάλλεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα πρώην ΚΕΑ.

Από το 2023 όλο το ποσό του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα μπαίνει στην προπληρωμένη κάρτα. Το ίδιο θα ισχύει για όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ με εξαίρεση τα αναπηρικά. Όλο το ποσό του επιδόματος θα μπαίνει στην προπληρωμένη κάρτα και μέσω αυτής θα κάνει ο δικαιούχος τις αγορές του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.