Διαφορα

Mεγαλόπολη: Ατύχημα με θύμα εργαζόμενο σε κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Α.Ε. Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χθες το πρωί συνέβη ένα ατύχημα στο Γυμνάσιο Μεγαλόπολης σε εργαζόμενο σε κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ, που αναδεικνύει την επικίνδυνη πολιτική που εφαρμόζεται από τη σημερινή κυβέρνηση σε συνέχεια των προηγούμενων.

Ο εργαζόμενος κοινωφελούς εργασίας με ειδικότητα «Γενικών Καθηκόντων στην Εκπαίδευση» στο Δήμο Μεγαλόπολης, τοποθετήθηκε στο Γυμνάσιο Μεγαλόπολης. Στις εργασίας που του ανατέθηκαν ήταν και η καθαριότητα του σχολείου! Και μάλιστα αυτό χωρίς καμία εκπαίδευση στη χρήση των συγκεκριμένων χημικών ουσιών και χωρίς να του παρέχονται τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκα, γυαλιά, ρούχα εργασίας, κλπ). Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν να πεταχτεί καθαριστικό υγρό στα μάτια του εργαζόμενου και να τον τραυματίσει.

Προφανώς ευθύνες φέρει η δημοτική αρχή που μαζί με τις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων προσπαθούν να καλύψουν τις ελλείψεις σε προσωπικό που έχουν μέσω των εργαζόμενων της κοινωφελούς εργασίας, που είναι χαμηλά αμειβόμενοι και αντιμετωπίζονται σαν αναλώσιμοι.

Απαιτούμε να καλυφθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών των Δήμων και των σχολικών τους μονάδων από μόνιμο προσωπικό, κατάλληλα εκπαιδευμένο για τα καθήκοντάτου και με την τήρηση όλων των μέτρων υγείας και ασφάλειας της εργασίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας να οργανωθούν και μαζί με το σωματείο μας να διεκδικήσουν μόνιμη και σταθερή εργασία, τη στιγμή που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.