Διαφορα

"Πρόσκοποι... η νέα συνήθεια των νέων!"- Ενήλικες στον Προσκοπισμό

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Έλα κι εσύ στη μεγαλύτερη παρέα ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ της Τρίπολης!

Οι νέοι του 21ου αιώνα διαφέρουν κατά πολύ από εκείνους του αμέσως προηγούμενου. Δέχονται καθημερινά ασύγκριτα περισσότερες πληροφορίες, έχουν πρόσβαση σε απεριόριστο όγκο γνώσης και αμεσότερη επικοινωνία με νέους από κάθε άκρη της Γης. Οι καθημερινές τους συνήθειες αλλάζουν, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι ασχολίες τους.  Κάθε νέος σήμερα έχει τη δυνατότητα να ασχοληθεί παράλληλα με διαφορετικές δραστηριότητες: με κάποιο άθλημα, με το ίντερνετ, με περιβαλλοντικούς συλλόγους, με εθελοντικές ομάδες  και ό,τι άλλο επιλέξει! 

Υπάρχει όμως μία ασχολία που περιλαμβάνει όλες τις παραπάνω δραστηριότητες μαζί και αυτή δεν είναι άλλη από τον Προσκοπισμό! Ο Προσκοπισμός, που έχει καταφέρει να ξεφύγει από την έννοια της απλής ασχολίας και έχει αναχθεί σε καθημερινή συνήθεια, έναν διαφορετικό τρόπο ζωής για τους νέους.

Ο Προσκοπισμός είναι ένας κώδικας ζωής με πνευματική, κοινωνική και προσωπική διάσταση, ο οποίος βοηθά στη δημιουργία αυτοδύναμων και υπεύθυνων πολιτών, πρόθυμων να βοηθήσουν και να αναλάβουν ενεργό ρόλο μέσα στην κοινωνία. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Προσκοπισμός είναι μία συμπληρωματική εκπαίδευση, που συμβάλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων χρησιμοποιώντας διαφορετικά εργαλεία: την ενεργό συμμετοχή, το προσωπικό παράδειγμα και τη δουλειά σε μικρές ομάδες, με στόχο την ανάπτυξη των ηγετικών ικανοτήτων, των ομαδικών δεξιοτήτων και της ατομικής ευθύνης των νέων.

Ο Προσκοπισμός αποτελεί έναν διαφορετικό τρόπο ζωής που δεν έχει ημερομηνία λήξης. Μπορείς να είσαι μέλος της Κίνησης από την παιδική σου ηλικία μέχρι τα βαθιά γεράματα, διότι, ως γνωστόν μέσα στην Προσκοπική Κίνηση μένεις για πάντα νέος, αφού...

«πέτρα που θέλει να κυλά, ποτέ δεν χορταριάζει...».

Είσαι 18+ ;;;

Έλα κι εσύ στη μεγαλύτερη παρέα ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ της Τρίπολης!

Πληροφορίες - Εγγραφές

Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 19:00 - 21:00
3ο Σύστημα Προσκόπων Τρίπολης
Διεύθυνση: Μυστριώτου 4
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978 586392

@ face book: 3ο Σύστημα Προσκόπων Τρίπολης
@ YouTube: 3ο Σύστημα Προσκόπων Τρίπολης
@ Instagram: 3ο_systhma_prokopwn_tripolis

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.