Διαφορα

Τρίπολη: Καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων της Π.Ε. Αρκαδίας

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Ανακοίνωση- καταγγελία των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, σχετικά με την έλλειψη ιατρού εργασίας

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας κατόπιν ομόφωνης Απόφασης του Δ.Σ καταγγέλλει ως κάτωθι, τα εξής: 

Με το αρ. 13/19-05-2022 έγγραφό μας γνωστοποιούσαμε στο Γραφείο Περιφερειάρχη, στον Εκτελεστικό Γραμματέα, στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Αρκαδίας και στην αναπλ. Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας, την έλλειψη ιατρού εργασίας και την αναγκαιότητα πρόσληψής του. Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε 4 μήνες μετά, πως δεν έχει γίνει καμία σχετική ενέργεια, τονίζοντας πως η Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας δεν διαθέτει ιατρό εργασίας από τις 29/06/2021, οπότε έληξε η σύμβαση της προηγούμενης ιατρού. 

Επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με το αρ. 8 του Ν. 3850/2010, περί Κύρωσης του Κώδικα νόμων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, ο εργοδότης έχει την υποχρέωση, στις επιχειρήσεις που απασχολούν 50 και άνω εργαζομένους, να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες τεχνικού ασφάλειας και ιατρού εργασίας, σύμφωνα με το κεφάλαιο Β ́ του Νόμου, ενώ σύμφωνα με το αρ. 18 του ίδιου Νόμου, ο ιατρός εργασίας είναι υπεύθυνος για την επίβλεψη και την προστασία της υγείας των εργαζομένων. 

Πέραν της υποχρέωσης που προκύπτει από τις παραπάνω διατάξεις, η πρόσληψη ιατρού εργασίας είναι απαραίτητη λόγω και της απασχόλησης υπερβολικού αριθμού εργαζομένων στο χώρο του κτηρίου «Υδρόγειος» επί της Ναυπλίου 57, αφού σε αυτό έχει μεταφερθεί η πλειοψηφία των Υπηρεσιών της Π.Ε Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Επιπροσθέτως, υπάρχουν συχνές αναφορές υπαλλήλων προς εμάς, σχετικά με δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο εν λόγω κτήριο, καθώς αρκετά από τα λειτουργικά προβλήματα του κτηρίου, όπως η σκίαση, ζητήματα εξαερισμού και κλιματισμού, προβλήματα καθαριότητας και θορύβου, δεν έχουν ακόμη επαρκώς επιλυθεί και αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των εργαζομένων, δυσχεραίνοντας την εκτέλεση των καθηκόντων των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας. 

Κατόπιν τούτων θεωρούμε υποχρέωσή μας την κλιμάκωση των ενεργειών μας με κοινοποίηση της παρούσας επιστολής σε όλους τους αρμόδιους φορείς, επιδιώκοντας πάντα το δημιουργικό διάλογο και τη γόνιμη συνεργασία που στοχεύουν στην επίλυση των προβλημάτων των υπαλλήλων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.