Διαφορα

Τρίπολη: Οι επιχειρήσεις της ΒΙ.ΠΕ. για τα "Επιχειρηματικά Πάρκα"

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης -«Σ.Ε.ΒΙ.ΠΕ.Τ» πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη, 21η Σεπτεμβρίου 2022 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και ώρα 19:00 μμ.

Το κύριο θέμα της συζήτησης ήταν:

Σχόλια – προτάσεις επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο «Ίδρυση, ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία των Επιχειρηματικών Πάρκων – Ενιαίο Πλαίσιο ρύθμισης για τους φορείς Οργανωμένων Υποδοχέων Μεταποιητικών και Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων».

Στην Συνέλευση παρευρεθεί μέσω τηλεδιάσκεψης και ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΒΙΠΕ ,κ. Μαντάς Πέτρος για περισσότερη ενημέρωση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα . 

Το σχέδιο νόμου είναι αντισυνταγματικό και εκκινεί με τη λάθος βάση ότι η ΕΑΔΕΠ έχει την πλήρη κυριότητα του συνόλου της έκτασης όπου θα ιδρυθεί το ΕΠ. Τούτο ενόψει και της παντελούς απουσίας οποιασδήποτε πρόβλεψης στις μεταβατικές διατάξεις για τις ήδη εγκατεστημένες επιχειρήσεις σε υφιστάμενους ήδη οργανωμένους υποδοχείς (ΒΙΠΕ, ΕΠ κλπ) οδηγεί σε πλήρη κατάλυση του δικαιώματος ιδιοκτησίας.

Με το σχέδιο νόμου η ΕΑΔΕΠ, ήτοι ένας ιδιωτικός φορέας, έχει ευρεία εξουσία να απαλλοτριώνει ιδιοκτησίες, να επιβάλλει υποχρεώσεις κατά το δοκούν, κατά την απόλυτη κρίση της και μονομερώς καταλύοντας συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των εγκατεστημένων επιχειρήσεων σε βάρος των συμφερόντων τους και της οικονομικής ελευθερίας τους, αφού οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις δεν έχουν κανένα λόγο στη λήψη αποφάσεων, στον έλεγχο των δαπανών και των υποχρεώσεών τους, οι οποίες επιβάλλονται από την ΕΑΔΕΠ κατά την απόλυτη κρίση της τόσο ως προς το περιεχόμενό τους όσο και ως προς την έκταση.

Μετά από συζήτηση και διάλογο μεταξύ των παρευρισκόμενων η τελικά πρόταση ήταν να οριστεί μια συνάντηση με τον Υπουργό και όλους τους φορείς που εμπλέκονται έτσι ώστε να συζητηθούν οι προτάσεις μας αναλυτικά και να τεκμηριωθούν απορίες πριν ψηφιστεί η τελική διαβούλευση . 

  

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.