Διαφορα

Συμμετοχή Ο.Ε.ΕΣ.Π. στη σύσκεψη με κυβερνητικούς παράγοντες

Διαβάστε ποια θέματα συζητήθηκαν.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.), Βαγενάς Γεώργιος, εκπροσώπησε το απόγευμα της Τρίτης 22 Νοεμβρίου 2022, την Ο.Ε.ΕΣ.Π. στην ευρεία σύσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου με τους παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς του νομού Αχαΐας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο επιμελητήριο Αχαΐας. 

Στην τοποθέτησή του, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στα κάτωθι ζητήματα:

1.Προστασία πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης από οπουδήποτε

2.Βελτίωση εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών με έγκριση όλων των αιτήσεων που υποβάλλονται από τους οφειλέτες προς τους πιστωτές 

3.Ενεργειακό κόστος και άμεσες λύσεις

4.Ακρίβεια και πτώση κατανάλωσης-καλάθι νοικοκυράς.

5.ΕΣΠΑ και ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν μόνο μεγάλους και αλυσίδες.

6.Ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός 

7.Συνολική ρύθμιση χρεών σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία σε 120-240 δόσεις με απαλλαγή        

8.προσαυξήσεων και πανωτοκιών.

9.Προγράμματα από τον ΟΑΕΔ για επιδοτούμενη εργασία και όρους.

10.Επιστρεπτέα Προκαταβολή και αδικίες αυτής 

11.Προστασία Κυριακάτικης Αργίας με συνταγματική κατοχύρωση των 3 των εορτών 

12.Κατάργηση προκαταβολής φόρου και τέλους επιτηδεύματος για όλους.

13.Αφορολόγητο όριο για όλους τους εμπόρους και επαγγελματίες. 

Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην αναγκαιότητα λήψης μέτρων στήριξης από την κυβέρνηση προκειμένου να αντέξουν οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που οι δυσκολίες αυξάνονται λόγω της ακρίβειας στα είδη πρώτης ανάγκης και την ενέργεια, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που η μικρή και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα συνεχίζει να βάλλεται πανταχόθεν,  η κυβέρνηση οφείλει να ακούσει. 

Παρ’ όλα ταύτα στην εν λόγω σύσκεψη, ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης δεν παρέστη τελικά για να μας ακούσει, αν και οι φορείς σύμφωνα και με τα όσα ανέφερε και στην ομιλία του ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης είχαν ενημερωθεί ότι θα παραστεί. Επίσης, κατά την διάρκεια της εν λόγω σύσκεψης, εκφράστηκαν απόψεις και αιτήματα φορέων, χωρίς όμως να δοθούν από τους Υπουργούς και τους Γενικούς Γραμματείς που συμμετείχαν, επαρκείς απαντήσεις επί των θεμάτων που ετέθησαν.  Μήπως οι αρμόδιοι αρνούνται να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης; Εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα μας και θα συνεχίσουμε να «φωνάζουμε» μέχρις ότου η κυβέρνηση ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά της.

Η εξεύρεση αποτελεσματικής λύσης είναι αναγκαία για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών μας. Δεν υπάρχουν περιθώρια για αναποφασιστικότητα και δειλία ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται. Η Ο.Ε.ΕΣ.Π. θα συνεχίσει τις προσπάθειες ώστε να κατανοήσει η κυβέρνηση τις πραγματικές ανάγκες της μικρής και μικρομεσαίας επιχείρησης και να λάβει το μήνυμα που αυτές στέλνουν εδώ και αρκετό καιρό για τη δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Με όποιο τρόπο μπορεί θα αναδεικνύει τα οξυμένα - σοβαρά  προβλήματα και θα διεκδικεί συντονισμένες λύσεις.

Εκ της Ομοσπονδίας

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.