Διαφορα

Το Δημόσιο..αύξησε την κατανάλωση ρεύματος κατά 10%!

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Η, λεγόμενη, επιχείρηση "Θερμοστάτης" στο Ελληνικό Δημόσιο έπεσε στο.."κενό"!

Ενώ, ήδη από τον Ιούλιο του 2022, η Ελληνική Κυβέρνηση είχε ζητήσει να παρθούν μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο Τομέα, οι εμπλεκόμενοι φορείς, εν πολλοίς, αδιαφόρησαν! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί κατά 10% η κατανάλωση ρεύματος, ενώ ο στόχος ήταν μείωση της κατανάλωσης κατά αντίστοιχο ποσοστό.

Μάλιστα, πολλοί οργανισμοί του Δημοσίου δεν έχουν ορίσει, καν, ενεργειακό υπεύθυνο, όπερ σημαίνει πως αγνόησαν μια κοινή υπουργική απόφαση, μια κατοπινή επικαιροποίηση/τροποποίηση της ΚΥΑ αλλά και τρεις εφαρμοστικές εγκυκλίους.

Εκτιμάται πως το κόστος της ηλεκτροδότησης για τους φορείς του Δημοσίου θ' αυξηθεί κατά 300 με 400 εκατομμύρια ευρώ, κόστος που, προφανώς, θα κληθούν να καταβάλουν οι φορολογούμενοι. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open, μεταξύ αυτών που.."ξέχασαν" τις οδηγίες είναι η ίδια η Βουλή, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και η Δ.ΥΠ.Α. (πρώην ΟΑΕΔ)!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.